Lefogyás után jobb a szex

Vágólapra másolva!
Már egy közepes mértékű súlyvesztés is a szexuális vágy nagy mértékű növekedését eredményezheti - erre az eredményre jutottak az Elhízást Kutató Észak-Amerikai Intézet (NAASO) kutatói egy friss vizsgálat alapján.
Vágólapra másolva!
Forrás: fitt.info
Az USA felnőtt lakosságának 64 százaléka túlsúlyos

A fogyás jó hatással van a szexuális problémák megoldására - derítették ki Vancouverben dolgozó tudósok.

Már egy közepes mértékű súlyvesztés is jelentős javulást hozhat a szexuális gondokkal küszködő emberek életében, a szexuális vágy nagy mértékű növekedését eredményezheti - erre az eredményre jutottak az Elhízást Kutató Észak-Amerikai Intézet (NAASO) kutatói egy friss vizsgálat alapján.

A vancouveri székhelyű intézet munkatársai 161 túlsúlyos hölgyet figyeltek meg kétéves fogyási program keretében Minnesotában. Kezdetben jó kétharmaduknak volt különféle szexuális gondja. Egy éven belül azonban a libidóproblémákkal küszködő nők száma 39 százalékról 15 százalékra esett; azoknak az aránya, akik nem tekintették magukat eléggé vonzónak a szexhez, 68 százalékról 26 százalékra csökkent.

Megvizsgáltak még 26 túlsúlyos férfit is, és körükben hasonló eredményre jutottak, de hangsúlyozták, hogy a következtetéseket ebben a körben nehezebb levonni, mivel a vizsgált férfiak száma jóval elmaradt a nőkétől.

A kutatók szerint az elmúlt két évtizedben az Egyesült Államokban vészesen megnőtt az elhízott emberek száma, a felnőtt lakosság csaknem 64 százaléka túlsúlyosnak, vagy elhízottnak minősíthető.