Pánik tört ki a török földrengés miatt

Vágólapra másolva!
Erős földrengés rázta meg péntekre virradóra a Törökország nyugati részén fekvő Izmirt. A földrengés miatt pánik tört ki, többen kiugrottak a lakásuk erkélyéről, sok embert szívroham miatt kellett kórházba szállítani.
Vágólapra másolva!

Nagy erejű földrengés rázta meg péntekre virradóra a Törökország nyugati részén fekvő Izmirt. A földmozgás miatt pánik tört ki, egy ember meghalt, tizenöten megsérültek - közölte Izmir kormányzója. Egy hatvannyolc éves férfi szívroham miatt halt meg, amikor a háza lépcsőjéről futva menekült a szabadba. Korábban Ogüz Kagan Koksal kormányzó a CNN-Turc televíziónak nyilatkozva az mondta, hogy Izmirben tizenöt embert szállítottak kórházba, akik a földrengés miatti pánikban az erkélyről vagy az ablakból ugrottak le, illetve szívrohamot kaptak.

Hivatalos adatok szerint a földrengés nem okozott jelentős anyagi károkat. Az iskolák ennek ellenére pénteken zárva tartanak a városban és Izmir tartományban. Izmir és a közeli városok lakói a földmozgás után úgy döntöttek, az utcán töltik az éjszakát.

A Richter-skála szerinti 5,9-es erősségű földrengés röviddel éjfél előtt történt, epicentruma az Égei-tengerben volt az Izmirtől 40 kilométernyire délre fekvő Seferihisar város magasságában. Az athéni geodinamikai intézet szerint a földrengés erőssége elérte a Richter-skála szerinti 6-os fokozatot.

Görögországból, ahol a földmozgást mindenekelőtt az Égei-tenger szigetein lehetett érez