Lövöldözésbe torkollott a Hamász-gyűlés

Vágólapra másolva!
Erőszakba torkollott az a Hamász-gyűlés, amelyen a gázai önkormányzati választáson aratott győzelmét ünnepelte a radikális szervezet. Lövöldözni a rivális Fatah mozgalom hívei kezdtek, végül 25 ember sérült meg a kialakult tömegverekedésben.
Vágólapra másolva!

Lövöldözésbe és heves összetűzésbe torkollott szombaton a Hamász radikális palesztin szervezet politikai gyűlése a Gázai övezetben. A Fatah rivális mozgalom hívei ugyanis tüzet nyitottak, azon szabadtéri gyűlésen, amelyen a Hamász a héten tartott gázai önkormányzati választásokon aratott győzelmét ünnepelte.

Egy nevének elhallgatását kérő palesztin illetékes elmondta, hogy a Hamászt támogató palesztinok győzelmi jelszavakat skandáltak, s ez dühítette fel a közelben tartózkodó Fatah-szimpatizánsokat. Egyikük tüzet nyitott, súlyosan megsebesítve egy Hamász-szimpatizánst, négy másikat pedig repeszek sebesítettek meg. Az ezt követő késelésben és verekedésben legkevesebb huszonöten sebesültek meg.

A Gázai övezet középső részén található Maghazi menekülttáborban történt incidens volt az első erőszakos cselekmény a rivális palesztin szervezetek között Mahmúd Abbász palesztin elnökké történt januári megválasztása óta. Abbász tárgyalásokat folytat a különböző palesztin szervezetekkel a fegyveresek és Izrael közötti tűzszünet érdekében.