Harminc halott egy iraki robbantásban

Vágólapra másolva!
Autóba rejtett pokolgép robbant szombaton az iraki fővárostól keletre fekvő Nahraván település piacán. A robbantásban legkevesebb harminc embert meghalt, és harmincnyolc megsebesült.
Vágólapra másolva!
Forrás: [origo]
Abu Muszab az-Zarkávi

Gépkocsiba rejtett pokolgép robbant szombaton az iraki fővárostól keletre fekvő, zömmel síiták lakta Nahraván település piacán, a detonáció legkevesebb harminc embert megölt, és harmincnyolcat megsebesített - közölték rendőrségi források.

A Bagdadtól bő 30 kilométernyire keletre fekvő - az iraki főváros egyik elővárosának számító - sűrűn lakott, szegény helység piacán a zöldséges és gyümölcsös standok előtt parkoló egyik, robbanóanyaggal megrakott autó röpült a levegőbe helyi idő szerint este hét óra körül.

A detonáció borzalmas pusztítást végzett, a sebesülteket - akik közül sokan csonkolásos sérülést szenvedtek - és a halottakat kisteherautókon szállították a bagdadi el-Kindi kórházba.

Ezen a héten több mint kétszázan haltak meg Bagdadban és környékén különböző merényletekben. Ezek legsúlyosabbika az a szerdai öngyilkos merénylet volt, amelyben 114 síita halt meg - valamennyien reménybeli alkalmi munkavállalók. Abu Muszab az-Zarkávi, az Irakban működő egyik, magát az al-Kaida iraki szervezetének nevező terrorcsoport vezetője a héten közzétett üzenetében totális háborút hirdetett az Irak lakosságának többségét kitevő síiták ellen.