Vágólapra másolva!
Házasságot köt barátnőjével a strasbourgi székhelyű Európai Parlament német képviselőnője, Lissy Gröner. A képviselőnő azt a lehetőséget használja ki, hogy Belgiumban külföldi állampolgárok is összeházasodhatnak azonos nemű partnerükkel, ha egyikőjüknek az országban van a lakhelye.
Vágólapra másolva!

Elveszi barátnőjét a strasbourgi székhelyű Európai Parlament egy német képviselőnője, az 51 éves Lissy Gröner. A szociáldemokrata képviselő és élettársa szombaton, a brüsszeli városházán mondja ki a boldogító igent Freddy Thielemans főpolgármester előtt. Az Európai Parlament képviselője azt a lehetőséget használja ki, hogy Belgiumban külföldi állampolgárok is összeházasodhatnak azonos nemű partnerükkel, ha egyikőjüknek az országban van a lakhelye.

Lissy Gröner 1989 óta tagja a strasbourgi testületnek, ahol az Európai Szocialista Párt nőpolitikai szóvivője. A házasság magánügy, de politikai jelentősége is van - mondta a képviselőnő.

Németországban a homoszexuális párok nem köthetnek házasságot, bár 2001 óta lehetőség van arra, hogy bejegyeztessék kapcsolatukat az anyakönyvi hivatalokban és a házaspárokéhoz hasonló jogokat élvezzenek. Belgium két éve, Hollandia után a világon másodikként legalizálta a homoszexuálisok házasságát, példájukat azóta követte Spanyolország és Kanada is.