Robbantás egy spanyol vasútállomáson

Vágólapra másolva!
Robbantásos merényletet követtek el egy baszkföldi vasútállomáson Spanyolországban. A péntekre virradó éjjel történt detonációnak nincsenek sérültjei, az anyagi kár jelentős.
Vágólapra másolva!

Súlyos anyagi károk keletkeztek, amikor feltehetően pokolgép robbant egy baszkföldi vasútállomáson Spanyolországban. A detonáció nem sokkal éjfél után történt a gyakorlatilag üres a barakaldói állomáson. A merényletben senki nem sérült meg, de a pályaudvar bejárata és a pénztárak alaposan megrongálódtak. A tettet egyelőre senki nem vállalta magára. Szemtanúk nem sokkal a robbanás előtt két álarcos férfit láttak az állomás közelében.

A város polgármestere egyértelműen merényletnek tekintette a robbanást, és elítélte a tettet. "Ez a válaszuk Zapatero feléjük nyújtott kezére" - jelentette ki Tontxu Rodriguez, utalva a spanyol miniszterelnök ajánlatára, amelyben tárgyalásra szólította fel a Baszk Haza és Szabadság (ETA) szélsőséges baszk szakadár szervezetet. Az ETA legutóbb szerdán hallatott magáról egy madridi merénylettel, amely öt személy könnyebb sérülését okozta.