Halott jelölt mellett kampányolnak az USA-ban

Vágólapra másolva!
Tovább kampányolnak egy texasi kisvárosban a polgármester hívei azután is, hogy a település első embere áprilisban meghalt. Azt szeretnék megakadályozni, hogy a kihívó egyedüli jelöltként győzhessen.
Vágólapra másolva!

Hedwig Village texasi kisváros nemrég elhunyt polgármesterének hívei az asszony halála után is tovább kampányolnak az érdekében, hogy kihívójának választási győzelmét megakadályozzák. Az 55 éves korában április 22-én szívroham következtében elhunyt Dee Srinivasan polgármester újraválasztása törvényileg lehetséges - erősítette meg a városvezetés.

"Pillanatnyilag nincs igazi választási lehetőségünk" - indokolta meg az őt támogató Wayne Riley a választási küzdelem folytatását elhunyt személy érdekében. Jelenleg csak egy élő jelölt van, s amennyiben veszít, úgy a városvezetés új választásokat írhat ki, vagy ideiglenes polgármestert állíthat a város élére, hogy egy év múlva tartsák meg a választást - mondta.

A helyi televíziós adó emlékeztetett rá, hogy Srinivasan alig tucatnyi szavazattöbbséggel nyerte meg a 2001-es választásokat, az akkor hivatalban volt polgármesterrel, az 53 éves Sue Speck-kel szemben, aki most ismét jelöltette magát a szombaton esedékes választásra. Hedwig Village lakosai közül 1800 rendelkezik szavazati joggal.