Csókolózó magyarokat késeltek meg Egyiptomban

Vágólapra másolva!
Csókolózó magyar házaspárt késelt meg egy 26 éves egyiptomi férfi Kairó központjában. Az elkövető tettét azzal indokolta, hogy az irakiak és palesztinok elleni nyugati politikáért akart bosszút állni.
Vágólapra másolva!

Megkéselt egy magyar férfit és egy nőt egy egyiptomi támadó kedden Kairó történelmi városközpontjában - jelentette be az egyiptomi főügyészség hivatala. A késelő csak könnyebben sebesítette meg a magyar házaspárt, amikor megcsókolták egymást egy mecset közelében. A támadó arra hivatkozik, hogy tettével az irakiak és a palesztinok elleni nyugati politikáért akart bosszút állni - közölte az ügyészség.

A magyar férfit és feleségét mellkasukon érte a késszúrás, jelenleg kórházban ápolják őket, állapotuk kielégítő. A 26 éves támadót pszichiátriai megfigyelés alá helyezték. "Látom, mi történik az irakiakkal és a palesztinokkal, ezért meg akarom védeni az iszlám szent helyeit Egyiptomban. Elhatároztam, hogy harcolok a turisták ellen Egyiptomban, mert azt a gyarmatosítást képviselik, amelynek ellen kell állni" - mondta a támadó az ügyészség tájékoztatása szerint.