Fegyverrel rabolta el kislányát egy bosnyák apa

Vágólapra másolva!
Feladta magát a rendőrségnek szülőhazájában vasárnap az a felfegyverzett németországi bosnyák férfi, aki a különélő feleségével lefolytatott vitát követően felkapta négyéves kislányát, autóba vágta magát, és Ausztrián, Szlovénián és Horvátországon keresztül Boszniába száguldott.
Vágólapra másolva!

A kézigránátokkal és két pisztollyal felfegyverkezett, 29 éves német állampolgárságú férfi vasárnapra virradó éjjel indult útnak az északnyugat-németországi Viersenből. Menekülés közben egy benzinkútnál rálőtt az őt feltartóztatni igyekvő egyik német rendőrre, a hatóságok azonban nem állták útját, mert nem akarták veszélyeztetni a kislány, Melisa életét.

A férfi reggel hét óra körül ért osztrák területre, ahol az osztrák különleges szolgálat egyik osztaga vette át a német biztonságiaktól a férfi követését, ám nem adódott alkalom a közbelépésre. A zöld Honda két utasával nagy sebességgel száguldott keresztül Ausztrián a passaui német-osztrák határátkelőtől a spielfeldi osztrák-szlovén határátkelőig, s tíz óra körül már Szlovéniában járt.

Innen - mindvégig erős rendőri őrizet mellett - Horvátországba hajtott tovább, s délután fél három körül ért Bosznia-Hercegovina határára. Itt hajlandó volt átadni a nála lévő gránátokat, s egyik pisztolyát - közölte az osztrák Cobra különleges rendőri alakulat parancsnoka. A bosnyák hatóságok megígérték neki, hogy nem a terroristákra vonatkozó rendelkezések, hanem a büntető törvénykönyv egyébként irányadó szabályai alapján bírálják el tettét. A férfi ezek után Bosanski Noviban, amelynek környékén több hozzátartozója él, hagyta magát letartóztatni. A rendőrségen rögtön meg is kezdődött kihallgatása.

A kislánynak, aki a hajsza alatt az autó hátsó ülésén ült gyerekülésben, az előírások szerint beszíjazva, nem esett bántódása. Mint azt az osztrák Cobra különleges egység parancsnoka elmondta, az apa többször is értésre adta: nem szeretné, ha lányának valami baja esne. Annyit közölte, hogy biztonságba szeretné helyezni Melisát, mert a kislányra veszélyt jelent, hogy különélő felesége - a gyermek anyja - otthonában rengeteg férfit fogad.