Kabul mellett zuhant le az afgán utasszállító

Vágólapra másolva!
Kabultól 30 kilométerre zuhanhatott le a radarernyőkről csütörtök este eltűnt afgán utasszállító. A roncsok keresése - a nemzetközi békefenntartó erők segítségével - jelenleg is folyik. A gépen összesen 104 ember tartózkodott.
Vágólapra másolva!

Kabultól 30 kilométerre, Hake-Dzsabar körzetében zuhant le az afgán Kam Air légitársaság csütörtök délután eltűnt utasszállító repülőgépe, s a fedélzeten tartózkodó 96 utas és nyolcfőnyi személyzet életét vesztette - közölte az IRNA iráni hírügynökség.

A katasztrófa térségében jelenleg is keresik a roncsokat, a kutatásban részt vesznek az Afganisztánban szolgáló nemzetközi biztonsági erők (ISAF) tagjai is.

A Boeing 737-es a nyugat-afganisztáni Herátból tartott a fővárosba, Kabulba, ahová közép-európai idő szerint délben kellett volna megérkeznie, de a nagy hóesés miatt nem tudott leszállni az afgán fővárosban, s a pakisztáni Pesavár repterétől kért leszállási engedélyt, majd megszakadt vele a kapcsolat.

A fedélzeten utazók zöme afgán volt, de egyes hírek szerint törökök, oroszok és amerikaiak - összesen legalább 13 külföldi - is tartózkodtak a repülőn.