Boncolás bizonyította a grúz miniszterelnök balesetét

Vágólapra másolva!
A boncolás is megerősítette, hogy Zurab Zsvania grúz kormányfő balesetben hunyt el, kizárható halálával kapcsolatban az idegenkezűség - mondta pénteken Tbilisziben az igazságügyi minisztérium egy orvos szakértője, aki jelen volt az elhunyt holttestének boncolásán.
Vágólapra másolva!

Amint kezdetben is feltételezték a hatóságok, szénmonoxid-mérgezés okozta Zsvania halálát - mondta sajtónyilatkozatában Levan Szamharauli, hangsúlyozva, hogy nincs a holttesten külsérelmi nyom. Nyilatkozata alátámasztani látszik azt az első jelentést, amely szerint egy hibás gázkályha okozta a kormányfő halálát egy barátjának tbiliszi lakásában.

Zsvania szoros szövetségese volt Mihail Szaakasvili elnöknek, részt vett 2003 késő őszén azon tbiliszi tüntetések szervezésében, amelyek kikényszerítették a választási csalással gyanúsított Eduard Sevardnadze előző elnök lemondását, és lehetővé tették a Nyugat-barát Szaakasvili elnöki posztra jutását az ötmillió lakosú kaukázusi országban.

Szaakasvili néhány órával a kormányfő halálhírének bejelentése után közölte, hogy egyelőre, Zsvania utódjának kijelöléséig, maga veszi át a kormány irányítását.