Lengyel civileket lőttek le Irakban

Legalább 10 ember meghalt, 13 pedig megsérült, amikor bomba robbant a Bagdad közelében fekvő Tádzsib biztonsági erőinek főhadiszállásánál. Vasárnap életét vesztette Irakban két lengyel civil is, akik egy lövöldözésben vesztették életüket.

Autóba rejtett pokolgép robbanása megölt vasárnap 10 embert az iraki biztonsági erők egy Bagdadhoz közeli támaszpontján. A halálos áldozatok mind irakiak. Legalább 13 emvber megsebesült a polgárvédelmi hadtest Tádzsiban levő támaszpontjának kapujában végrehajtott robbantás következtében. Az amerikai vezetésű megszálló erők ellen harcoló iraki fegyveresek gyakran veszik célba az iraki rendőrség és biztonsági erők tagjait is.

Bagdadban pedig 5 iraki polgári személy meghalt, 19 pedig megsebesült lövöldözések során - közölték helyi kórházi források. Az öt halálos áldozat: két kisgyermek, egy fiatalkorú, valamint két asszony szombat este vesztette életét, amikor ismeretlenek tüzet nyitottak az őket szállító kisteherautóra. A vasárnap kórházba került sebesültek között is van két asszony és egy gyermek.

A lengyel külügyminisztérium vasárnapi jelentése szerint két lengyel állampolgárt is megöltek Irakban. A két lengyel egy amerikai biztonsági cég polgári alkalmazottjaként dolgozott Irakban, s egy lövöldözésben vesztették életüket. A külügyminisztériumi bejelentés szerint egy harmadik lengyel civil megsebesült.

KAPCSOLÓDÓ CIKK