Németországi törökök a terrorizmus ellen

Vágólapra másolva!
Körülbelül húszezer, többségében Németországban élő török tüntetett vasárnap Kölnben a terrorizmus ellen, miközben német politikusok a bevándorlókat nagyobb beilleszkedési hajlandóságra intették."A terrornak nincs vallása, sem nemzetisége" - közölte az összegyűltekkel Ditib Ridvan Cakir, a Török-iszlám Vallási Intézet elnöke.
Vágólapra másolva!
Hogyan értesül ország-világ híreiről?http://www.equest.hu/ValaszFogad.servlet?azonosito=126462241&userid=1234&userparams=007_03_1_12_2_1_05_04Segítse munkánkat válaszaival!

Körülbelül húszezer, többségében Németországban élő török tüntetett vasárnap Kölnben a terrorizmus ellen, miközben német politikusok a bevándorlókat nagyobb beilleszkedési hajlandóságra intették. A török, német és európai uniós lobogók alatt összegyűlt tömeg a transzparenseken azt hirdette, hogy ellenzi a terrorizmust, bármilyen formában nyilvánuljon is az meg. "A terrornak nincs vallása, sem nemzetisége" - közölte az összegyűltekkel Ditib Ridvan Cakir, a Török-iszlám Vallási Intézet elnöke.

Gerhard Schröder kancellár a hétvégén azt mondta, hogy a demokráciában senki sem helyezheti magát a jog fölé, párhuzamos társadalmak sem tűrhetők meg, tolerancia "csak világosan meghatározott határokon belül" létezhet. Schröder szerint Németországban a kultúrák sokszínűségét már nem lehet semmissé tenni, s nem is lenne kívánatos, ám egyik kultúra sem válhat ki a társadalom szerkezetéből. A kancellár szerint a bevándorlóknak, a tartós németországi jelenlétre berendezkedőknek hajlaniuk kell a beilleszkedésre, mindenekelőtt a nyelvet kell valahogy tudniuk. "A muzulmánoknak, aki nálunk élnek és nálunk akarnak élni, nem szabad az oldalvonalon kívül állniuk" - közölte Schröder.