Busht aggasztják Putyin reformjai.

Vágólapra másolva!
Bush elnök aggodalmának adott hangot Vlagyimir Putyin oroszországi reformterveivel kapcsolatban. A két elnök az Ázsiai-Csendes-óceáni Gazdasági Együttműködés szervezetének (APEC) csúcstalálkozóján tárgyalt Santiagóban. Putyin terrorellenes intézkedések címén hatalomkoncentrációt tervez Oroszországban. Az orosz elnök visszautasította, hogy totalitárius rendszer kialakítására törekedne.
Vágólapra másolva!
Ön hogyan tájékozódik a nagyvilág eseményeiről?http://www.equest.hu/ValaszFogad.servlet?azonosito=126462241&userid=1234&userparams=007_03_1_12_2_1_05_04

Az amerikai elnök az orosz államfővel közölte: aggasztják őt Vlagyimir Putyinnak az orosz politikai rendszer megváltoztatására tett javaslatai - fedte fel egy magas rangú amerikai illetékes.

George Bush szombaton a chilei Santiagóban, az Ázsiai-Csendes-óceáni Gazdasági Együttműködés szervezetének (APEC) csúcstalálkozóján találkozott Putyinnal, aki a hosszas megbeszélés során - ugyanezen forrás tájékoztatása szerint - azzal válaszolt, hogy célja egy olyan demokratikus kormányzati stílus megteremtése, amely összhangban áll az orosz történelemmel.

Diplomaták "nagyon nyílt és őszinte" beszélgetésről adtak számot. Putyin igen hosszú és részletes magyarázatot adott, politikai és történelmi érvekkel alátámasztva mondandóját, időben egészen a sztálini korszakig visszanyúlva - mondta el a megbeszélésről hírt adó amerikai illetékes.

A hatalomkoncentrálási szándékkal gyanúsított orosz elnök által ismertetett elgondolások alapján az ez idő szerint választott helyi kormányzókat az államfő nevezné ki, megszigorítanák a politikai pártok létrejöttét szabályozó törvényeket, megszüntetnék a független képviselők intézményét a dumában.

Putyin mostani látogatásán chilei újságíróknak adott nyilatkozatában azt hangoztatta, hogy "teljességgel ki van zárva a visszatérés bármiféle totalitárius rendszerhez". Csütörtöki tv-interjújában elmondta, nemigen érzékel ellenkezést terveivel szemben az országon belül.