Bush támogatására szólít Putyin

Vágólapra másolva!
Bush elnök támogatására buzdított Putyin orosz elnök. Putyin kijelentette, hogy Bush bukása a nemzetközi terrorizmus további terjedéséhez vezethet. Az orosz elnök ugyanakkor elmondta, hogy tiszteletben tartja az amerikai választópolgárok akaratát, bárhogy döntsenek is.
Vágólapra másolva!

Bush elnök támogatására buzdított Putyin orosz elnök egy tádzsikisztáni konferencián. Putyin a Közép-ázsiai Együttműködési Szervezet értekezletén elmondta, hogy Irakban a terroristák Bush választási győzelmét akarják megakadályozni.

"Az elfogulatlan szemlélők megértik, hogy Irakban a nemzetközi terrorszervezetek támadásai - különösen mostanában - legalább annyira Bush ellen irányulnak, mint a nemzetközi koalíció ellen" - ismertette véleményét Putyin.

Putyin szerint Bush vereségével "a terroristák nem csak Amerika, de az egész terrorellenes koalíció felett aratnak győzelmet", ez pedig újra felélénkítheti a nemzetközi terrorista tevékenységet.

Putyin ugyanakkor - az Oroszországot ért terrortámadásokra utalva - megjegyezte, hogy az amerikai szavazók nem csak az iraki helyzet alapján döntenek majd a választáson. Az elnök kijelentette, hogy tiszteletben tartja az amerikai választók akaratát, ugyanakkor Putyin szerint "fel kell készülni, akárhogyan alakulnak is az események".

Az orosz elnök a konferencián ismét hangoztatta, hogy Oroszország továbbra sem támogatja Irak fegyveres megszállását. "Ebben különbözik a véleményünk Bush elnökétől" - mondta Putyin.