Vágólapra másolva!
Időnként magához tér és kommunikál az orvosokkal Jasszer Arafat palesztin vezető, akit egy Párizs melletti katonai kórházban kezelnek múlt hét vége óta. Arafat szerdán kómába esett, később halálhírét is keltették. Főtanácsadója szerint jelentős javulás nem állt be Arafat állapotában, de elképzelhető, hogy kómából mégis vissza tudják hozni.
Vágólapra másolva!

Időről időre magához tér és beszél az orvosokkal Jasszer Arafat palesztin elnök, akit egy Párizs közeli francia katonai kórházban kezelnek - közölte szombaton egy magas rangú palesztin illetékes. Hozzátette, hogy az orvosok folyamatosan fájdalomcsillapítót adagolnak Arafatnak, ami időnként vérzést okoz.

A Párizs melletti Clamart-ban lévő katonai kórház orvosai is arról számoltak be, hogy javulás tapasztalható Arafat állapotában. Nabíl Abu Rudeina, a palesztin elnök főtanácsadója ugyanakkor azt közölte, hogy Arafat továbbra is válságos állapotban van és nem következett be nála jelentősebb változás. Hozzátette azonban, hogy az orvosok szerint a palesztin elnök állapota nem megfordíthatatlan.

A Jediot Aharonot című izraeli napilap palesztin tisztviselőkre hivatkozva arról számolt be szombaton, hogy Arafat részlegesen magához tért a kómából és kapcsolatot teremtett az orvosokkal. Mások azt mondták, hogy Arafat nem is volt kómában, ennek ellenére a francia kórház intenzív részlegében kezelik.

A 75 éves politikus szerdán lett rosszul abban a Párizs melletti katonai kórházban, ahol péntek óta kezelik. A hírek szerint többször elvesztette eszméletét, egyes belső szervei leálltak, intenzív kezelést kap. Csütörtök este halálhíre is felreppent, ezt azonban a palesztinok és a kórház orvosai is tagadták. A palesztin vezetőt múlt héten szállították Franciaországba gyorsan romló egészségi állapota miatt.