Rosszabbodik Arafat egészségi állapota

Vágólapra másolva!
Jasszer Arafat palesztin elnök egészségi állapota rosszabbodott, de nincs ok pánikra - közölték szerda éjszaka palesztin vezető személyiségek. A palesztin vezető állapotának a rosszabbodásáról beszámolt egy izraeli televíziós állomás is.
Vágólapra másolva!

Arafatot pénteken szállították a párizsi Percy katonai kórházba. A rajta elvégezett vizsgálatok kizárták, hogy leukémiás lenne. Szerdán állapota rosszabbra fordult. Jelenleg intenzív osztályon ápolják a 75 éves beteget, de egyes kórházi források szerint állapota stabil. Egy palesztin illetékes leszögezte: az, hogy Arafatot az intenzív osztályra szállították, még nem jelenti, hogy élete közvetlen veszélybe került volna. Mohammad Rasid azt is hangoztatta, hogy a palesztin elnök állapota hol rosszabbra, hol jobbra fordul. "Pánikra nincs ok" - fűzte hozzá.

Arafat tanácsadója szerda este kiadott közleményében ismertette a palesztin vezetőnek George Bush amerikai elnök újraválasztásával kapcsolatos reményeit. Mint Rasid jelezte: Arafat nyomon követte a választási eseményeket.

Faruk Kaddumi, a Palesztinai Felszabadítási Szervezet politikai irodájának vezetője, tulajdonképpeni palesztin külügyminiszter szerdán a francia fővárosba érkezett.