Magángépek zavarták Bush gyűléseit

Vágólapra másolva!
Az amerikai légierő vadászgépei leszállásra kényszerítettek szombaton két magánrepülőgépet, amelyek tévedésből megsértették a George Bush amerikai elnök aznapi floridai választási gyűléseinek körzetében kijelölt repülési tilalmi övezetet. Az amerikai elnök védelmét is ellátó Titkosszolgálat mindkét pilótát kihallgatta. Arról később döntenek a hatóságok, hogy indítanak-e eljárást ellenük
Vágólapra másolva!
Fotó: EPA
Fotó: EPA

Leszállásra kényszerítettek az amerikai légierő vadászgépei szombaton két magánrepülőgépet, amelyek tévedésből megsértették a George Bush amerikai elnök aznapi floridai választási gyűléseinek körzetében kijelölt repülési tilalmi övezetet.

Trent Duffy, a Fehér Ház szóvivője hangsúlyozta, hogy Bush elnök biztonsága egy pillanatra sem forgott veszélyben. A novemberi újraválasztása érdekében kampányoló Bush szombaton a Florida állambeli Melbourne városában tartott választási gyűlést. Az elnök beszédét azonban néhány másodpercre elnyomta és a hallgatóság figyelmét is magára vonta az F-15-ös vadászgépek hajtóműveinek hangja, amint elsüvítettek a helyi stadion mellett, hogy elfogják a város köré vont 48 kilométeres repülési tilalmi övezetet megsértő magángépet. A vétkes kisgépet egy repülőtérre terelték és leszállásra kényszerítették.

Hasonló incidens történt szombaton a Florida állambeli Lakelandban is. Az amerikai elnök védelmét is ellátó Titkosszolgálat (Secret Service) mindkét pilótát kihallgatta. Arról később döntenek a hatóságok, hogy indítanak-e eljárást ellenük.