Újra megtámadták Fallúdzsát az amerikaiak

Vágólapra másolva!
Meghalt hét ember az iraki Fallúdzsa elleni amerikai légitámadásban. Az amerikai haderő azt állítja, a támadás egy terrorszervezet tagjainak gyülekező helye ellen irányult. Szombaton ez volt a második katonai akció a város ellen.
Vágólapra másolva!

Hét ember életét vesztette az iraki Fallúdzsa ellen amerikai katonák által szombat este végrehajtott újabb légitámadásban. A Bagdadtól mintegy 50 kilométerre nyugatra fekvő, szunnita lázadók uralta város kórházának egyik orvosa közölte, hogy a támadásban másik tizenegy személy megsebesült, köztük nők és gyerekek.

Az amerikai haderő közleményében megerősítette a támadás végrehajtását, kiemelve, hogy a hadművelet az Abu Muszab az-Zarkávi vezette at-Tauhíd val Dzsihád (Egyistenhit és Szentháború) terrorszervezet tagjainak gyülekező helye ellen irányult.

Amerikai harci gépek, tankok és tüzérségi ütegek szombatra virradó éjszaka is intéztek már egy támadást a jordániai származású terrorista vezér hívei ellen Fallúdzsában; a helyi idő szerint pénteken este kezdett és szombaton hajnali ötkör véget ért rajtaütés egyes kórházi források szerint hét iraki életét követelte és tizenegy másikat megsebesített. Más források 8 halottról és 15 sebesültről számoltak be.