Amerikai támadás és iraki öldöklések

Vágólapra másolva!
Levegőből, tankokból ágyúzták az amerikaiak szombaton az iraki ellenállás egyik fellegvárát. A támadás során legalább nyolcan meghaltak. Terroristák egy iraki toborzóirodánál mészároltak: hét újoncjelölttel végeztek. 
Vágólapra másolva!

Legalább nyolc ember vesztette életét Fallúdzsában egy amerikai támadás során - írja a BBCNews orvosokra hivatkozva, akik 15 másik sebesültről is beszámoltak. Az amerikai haderő harci gépekkel, tankokkal és tüzérséggel lőtte a Bagdadtól 65 kilométernyire fekvő várost, amely az iraki ellenállás egyik fellegvárának számít. A támadásban számos épület elpusztult a város központjában a szemtanúk szerint.

Amerikai katonai források azt állítják, hogy a terroristának tartott Abu Muszab az-Zarkavihoz hű fegyveresek találkozóhelyére csaptak le. "Hírszerzőink jelentették, hogy a terroristák azt a helyet terrortámadások tervezésre használták" - áll az amerikai haderő közleményében, amely megjegyzi, hogy civilek nem voltak a környéken a támadás időpontjában.

A fallúdzsai kórház egyik orvosa azonban azt mondta az AP hírügynökségnek, hogy civilek is áldozatul estek a támadásnak. Elmondása szerint a halottak és sebesültek között nők és gyerekek is vannak. A Reuters képsorokat mutatott be a mentési munkálatokról: látható, amint a romok alól túlélőket húztak ki, köztük két nőt és egy fiatal gyermeket.

Terroristák öldököltek a toborzóirodánál

Hét iraki fiatalember meghalt és egy megsebesült szombat reggel Bagdad nyugati részén, miután gépkocsijukat fegyveres támadás érte - közölték kórházi források. A fiatalok a dél-iraki síita Násziríjából érkeztek, és mikrobuszukkal az iraki Nemzeti Gárda toborzóirodájához tartottak, hogy gárdistának jelentkezzenek. Hirtelen elébük vágott, és megállt egy személyautó, fegyveresek ugrottak ki belőle és tüzet nyitottak rájuk. Öten azonnal, ketten kórházba szállítás után meghaltak.