Iskolai túszejtéstől tart Bush

Vágólapra másolva!
Egy esetleges iskolai túszejtés esetére kért akciótervet az amerikai elnök. Erről Tom Ridge belbiztonsági miniszter számolt be. Ridge szerint ugyan valószínűtlen, hogy ilyen előfordulhatna, de szükséges, hogy a hatóságok munkája összehangolt legyen, ha mégis bekövetkezik.
Vágólapra másolva!

Az észak-oszétiai iskolai túszdráma után George Bush, amerikai elnök felkérte főtanácsadóit, hogy dolgozzák ki, miként kezelnének az Egyesült Államok hatóságai egy hasonló támadást - mondta Tom Ridge belbiztonsági miniszter csütörtökön. A miniszter valószínűtlennek nevezte, hogy ilyen eset történjen az Egyesült Államokban, ugyanakkor azt is elmondta, hogy össze kell hangolni az amerikai hatóságok munkáját egy ilyen esetre.

Interjújában Ridge elmondta, hogy kormánya igyekszik fellelni minden kulcsfontosságú adatot arra vonatkozóan, hogyan tervezték és hajtották végre a beszlani terrorcselekményt, illetve az orosz biztonsági erők túszejtők elleni támadását. "Egyelőre nem ismeretes, milyen lépéseket tett az orosz kormány, illetve a különböző kormányszervek a kialakult helyzet megoldására vonatkozóan - mondta el az amerikai belbiztonsági miniszter.

Ridge beszélt az al-Kaida, nemzetközi terrorhálózat Egyesült Államok elleni fenyegetéséről is. Elmondta, hogy az ezzel kapcsolatos magas készültséget fenn kell tartani az idei év fő belpolitikai eseménye, az elnökválasztások után is, egészen a január 20-ig esedékes elnöki beiktatásig.