Az Isteni Tízparancsolat szekta 780 tagja lett öngyilkos Ugandában

Az Isteni Tízparancsolat Helyreállításának Mozgalma nevű szektának egyre több áldozata van. Templomukban idén március 17-én elevenen elégette magát körülbelül négyszáz szektatag, mivel vezetőik 2000-re világvégét jósoltak. Azóta újabb négyszáz halottra bukkantak országszerte tömegsírokban. A rendőrség szerint ők is öngyilkosságot követtek el.

Ugandában az Isteni Tízparancsolat Helyreállításának Mozgalma szekta áldozatainak végleges száma 780. A rendőrség szerint a szektavezetők a 2000. év elejére világvégét jósoltak, ezért vetettek véget tömegesen az életüknek a hívők. A mozgalom csaknem négyszáz tagja idén március 17-én elevenen elégett templomukban, az ország délnyugati részén található Kanungu helységben. Azóta további négyszáz tag holttestére bukkantak tömegsírokban.

Assuman Mugenyi rendőrségi szóvivő szerint már megtalálták az összes sírt, amelybe a szekta tagjait temették. Uganda nemzetközi elfogatási parancsot adott ki a mozgalom hat vezetője ellen, de a rendőrség nem tudja, hogy egyáltalán életben vannak-e, vagy híveikkel együtt ők is odavesztek Kanunguban

(MTI)