A melegek Cheney lányának segítségét kérik

Vágólapra másolva!
Dick Cheney amerikai alelnök lányának - aki nyíltan vállalja homoszexualitását - közbenjárását kérte kedden egy amerikai melegszervezet annak érdekében, hogy ne tiltsák be az egyneműek házasságát az Egyesült Államokban. George Bush amerikai elnök kedden közölte, hogy támogatja az egyneműek házasságának betiltását célzó alkotmánymódosítást.
Vágólapra másolva!

A DontAmend.com nevű egyesület arra kérte Dick Cheney amerikai alelnök lányát, hogy vesse latba politikai befolyását az egyneműek közötti házasságot tiltó alkotmánymódosítás megakadályozása érdekében. A csoport arra biztatta az amerikaiakat, hogy írjanak levelet Mary Cheneynek, amelyben az ügy melletti kiállásra kérik a politikus 34 éves lányát.

"Kedves Mary, (Dick) Cheney alelnök, az édesapád, nemrégiben nyilvánvalóvá tette, hogy támogatja a homoszexuálisok ellen irányuló alkotmánymódosítást, amely másodrendű állampolgárrá fokozna le téged és amerikaiak millióit" - áll a szervezet levelében.

George Bush amerikai elnök kedden adta a nyilvánosság tudtára, hogy támogatja az egyneműek házasságának betiltását célzó alkotmánymódosítást. John Kerry, az elnökjelöltségre legesélyesebb demokratapárti szenátor azzal vádolta Bush-t, hogy meg akarja osztani az amerikaiakat a homoszexuális házasságok betiltására vonatkozó alkotmánymódosítási tervével.

"Bush elnöknek nincs igaza. Minden amerikait aggodalommal kell hogy eltöltsön egy olyan elnök, aki nehézségekkel küszködik és újjáválasztása érdekében mindjárt a választási kampánya elején hozzá akar nyúlni az Egyesült Államok alkotmányához" - mondta a liberális politikus a témával kapcsolatos írásos nyilatkozatában.

A demokrata elnökjelölt ugyanakkor szintén férfi és nő kötelékének tartaná fenn a házasság intézményét, azonban támogatja az azonos neműek élettársi kapcsolatának valamilyen törvényi elismerését.