Fejenként egymillió dollárt érnek Irak egykori vezetői

Vágólapra másolva!
Az Irakban állomásozó szövetséges csapatok vezetői egymillió dollár jutalmat adnak azoknak a személynek, akik segítenek kézre keríteni a bukott bagdadi rezsim még el nem fogott 14 tagját. 
Vágólapra másolva!

Egymillió dolláros jutalmat ígértek az Irakban állomásozó, amerikai vezetésű szövetséges erők azoknak, akik információk szolgáltatásával elősegítik a bukott bagdadi kormányzat még szökésben lévő tucatnyi tagjának kézre kerítését. A jutalmat szombaton Bagdadban kiadott közleményükben ajánlották fel a szövetségesek a nyomravezetőknek, akik mindegyik körözött vezető elfogása után bezsebelhetik az egy-egymillió dollárt.

A szövetségesek eddig 41 olyan személyt vettek őrizetbe, vagy öltek meg, aki szerepel az idén áprilisban megdöntött bagdadi kormányzat leginkább keresett 55 egykori vezetőjéről összeállított amerikai listán. A kártyapakli formájában is kiadott névjegyzéken maga Szaddám Huszein volt iraki elnök szerepelt az első helyen - őt december közepén fogták el amerikai katonák.

Továbbra is keresik viszont például a bukott bagdadi rezsim egykori második számú vezetőjét, Izzat Ibrahim al-Dúri tábornokot, bár az elfogását elősegítő nyomravezetőnek korábban már 10 millió dollárt is felajánlottak. Rajta kívül még 13 másik személyt köröznek, s elfogásukat talán előmozdítja a most felajánlott pénzjutalom.