Vágólapra másolva!
Legkevesebb 14 ember meghalt és 46 megsérült csütörtökön a pakisztáni Ravalpindiben egy - valószínűleg - öngyilkos merényletben, amelynek célpontja minden bizonnyal az arra járó Pervez Musarraf elnök volt. A robbanás rögtön az elnöki konvoj áthaladása után történt. A robbanás után néhány órával az elnök megjelent a televízióban, teljesen egészségesen - írja a BBC News Online.
Vágólapra másolva!

A pakisztáni hadsereg egyik magas rangú tisztje a Reuters brit hírügynökségnek elmondta, hogy az államfő és kísérete nem sérült meg az út menti két robbanásban - bár az elnöki autó állítólag megrongálódott. A detonációk a hírek szerint egy kis teherautóban következtek be, rögtön azután, hogy az elnöki konvoj elhaladt a helyszínen. Decembere 14-én már volt egy robbantásos merényletkísérlet a pakisztáni vezető ellen, akkor egy közeli hidat robbantottak fel a merénylők.

Kórházi jelentések szerint az áldozatok egyszerű járókelők, akik a főváros, Iszlámábád közvetlen szomszédságában fekvő Ravalpindi zsúfolt utcáján tartózkodtak a robbanás idején - írja a BBC news Online.

A pakisztáni elnök néhány órával a merénylet után épen és egészségesen jelent meg az állami televízióban. Megerősítette, hogy ő volt a támadás célpontja, és részvétét fejezte ki az akcióban életüket vesztett személyek hozzátartozóinak.

Az államfő közölte: még nem tudni, kik voltak az öngyilkos merénylők, de valószínűleg szélsőséges terroristák próbálták meg kioltani az életét. "Hála istennek, ez nem sikerült" - mondta.

Musarraf mélységes sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy 14 ártatlan ember őmiatta halt meg. Ígéretet tett arra, hogy családtagjaik kártérítést kapnak.