Életbe léptek a Szíria elleni szankciók

Vágólapra másolva!
George W. Bush amerikai elnök pénteken aláírta azt a törvényt, amelynek értelmében az Egyesült Államok politikai és gazdasági szankciókkal sújtja Szíriát. A törvény szerint zárolhatnak Amerikában vezetett szíriai számlákat, és korlátozhatják a szír diplomaták mozgását is.
Vágólapra másolva!

A jogszabályt november 11-én már az amerikai kongresszus is jóváhagyta. George Bush amerikai elnök a törvény alapján megtilthatja a Szíriába irányuló amerikai kivitelt és beruházásokat, lefokozhatja a diplomáciai kapcsolatokat, és korlátozhatja a szíriai diplomaták mozgását az Egyesült Államokban.

A törvény szerint a Fehér Ház zárolhatja az Egyesült Államokban vezetett szíriai számlákat és javakat is, szükség esetén pedig kitilthatják a szíriai repülőgépeket az amerikai légtérből. A törvény arra is felszólítja Szíriát, hogy vonuljon ki Libanonból.

Washington azzal vádolja Damaszkuszt, hogy Izrael-ellenes terrorcsoportokat támogat, ugyanakkor elismeri azt is, hogy Szíria együttműködik az al-Kaida terrorhálózat elleni harcban.