Rokonnak adják ki magukat a japán telefonos csalók

Vágólapra másolva!
 "Én vagyok az, küldj pénzt" - ezzel a mondattal szedtek rá több ezer japánt telefonos csalók. A jóhiszemű áldozatok azt gondolták, valamelyik rokonuknak sürgős anyagi támogatásra van szükségük, ezért pénzt utaltak a csalók által megadott bankszámlára. Eddig majdnem négyezer embert szedtek rá a módszerrel.
Vágólapra másolva!
Új foglalkozás Japánban: a mindenes/tudomany/tarsadalom/20031119ujfoglalkozas.html

Telefonos csalók szedik rá az embereket japánban. A japán média által csak "szia, én vagyok-csalókként" emlegetett bűnözők. Zaklatott hangon csak annyit közölnek a telefonban az emberekkel, hogy sürgősen pénzre van szükségük.

A gyanútlan áldozatok mind azt hitték, hogy valamelyik rokonuknak kell az anyagi segítség, ezért gondolkodás nélkül utaltak a csalók által megadott bankszámlára. A japán rendőrség szerint eddig 3807-es lettek a csalók áldozatai, többségük negyven évesnél idősebb nő. A telefonos csalók eddig összesen 21,1 millió dollárnak megfelelő összeget gyűjtöttek össze.

A rendőrség azt javasolta, hogy az emberek minden esetben ellenőrizzék az illető személyazonosságát, ha valaki telefonon kér tőlük pénzt - tudósít a Reuters hírügynökség.