Vágólapra másolva!
JK Rowling, a Harry Potter-sorozat írója a leggazdagabb nő a brit szórakoztatóiparban, olvasható a The Sunday Times által kiadott Gazdok listáján. A 37 éves írónő 280 millió fontos vagyonával tehetősebb II. Erzsébet brit uralkodónál is. 
Vágólapra másolva!

JK Rowling, a Harry Potter-sorozat írója a leggazdagabb nő a brit szórakoztatóiparban, olvasható a The Sunday Times által kiadott Gazdok listáján. A 37 éves írónő 280 millió fontos vagyonával tehetősebb II. Erzsébet brit uralkodónál is. A lista élén Westminster hercege található, aki 4,9milliárd fontos vagyonát csak a tavalyi évben 200 millió fonttal gyarapította, ezzel a világ leggazdagabbjainak listáján 11 helyet ugrott előre és jelenleg a 35. helyen áll.

A brit gazdagok szerencsésebbek voltak külföldi társaiknál, így amíg a tavalyi évben a világ 50 legtehetősebb embere összesen 85 milliárd fontot vesztett vagyonukból, addig az 50 leggazdagabb brit csak 16 milliárd fonttal lett szegényebb. Nagy-Britanniában jelenleg 21 milliárdos él.

A gazdagok között számos házaspár található, Bernie Ecclestone, a Forma-1 elsőszámú irányítója és felesége, Slavica annak ellenére a harmadik legtehetősebb briteknek számítanak, hogy a tavalyi évben 2,9 milliárd fontos vagyonuk 2,4 milliárdra csökkent. Catherine Zeta Jones és Michael Douglas 150 milliós fontjukkal a milliomosok 20-as listájának 4. helyén állnak. Ozzy és Sharon Osbourne pedig ugyanezen lista 9. helyén állnak 85 millió fontos vagyonukkal.