Ismét elraboltak egy buszt Berlinben

Vágólapra másolva!
Egy fegyveres támadó hatalmába kerítette a berlini közlekedési vállalat egyik buszát. A rendőrség alig több mint fél órával a túszejtés után megrohamozta a buszt, és elfogták a támadót. A sofőrön kívül három utas volt a járművön. Áprilisban ez a harmadik buszos túszejtés Németországban.
Vágólapra másolva!

Berlinben egy férfi eltérített egy autóbuszt. A német főváros tömegközlekedési vállalatának járművén három utas és a sofőr volt a támadó túsza. Valamivel este fél kilenc előtt szállt fel a buszra a támadó, és egy késsel tartotta sakkban a járművön lévőket. Nem engedte őket sem leszállni, és a buszt sem engedte tovább haladni.

A rendőrség speciális kommandós egysége hamar megjelent a busz mellett. Rövid ideig alkudozni kezdtek a túszejtővel, majd megrohamozták a buszt. Az akció sikeres volt: senki sem sérült meg, és a támadót is elkapták. Egyelőre nem tudni, hogy miért követte el tettét a berlini buszrabló.

Áprilisban harmadik alkalommal ér támadás városi autóbuszt Németországban. Két héttel ezelőtt Berlinben egy sikertelen bankrablás elkövetője ejtett túszul egy autóbuszt, pénteken pedig egy brémai busz és 16 utasa került egy libanoni férfi fogságába. Ő börtönben lévő társának szabadon bocsátását akarta elérni. A korábbi akciókban mindenki sértetlen maradt, és mindkét túszejtőt elfogták a rendőrök.