Az ebtartók letartóztatását követeli egy iráni pap

Vágólapra másolva!
Egy konzervatív iráni pap erkölcstelen dolognak tartja a kutyatartást, ezen okból azt akarja elérni, hogy letartóztassanak minden kutyát és gazdát. Az iszlám törvények a kutyát tisztátalan állatnak tekintik és  a nyugati mintára terjedő kutyatartást elítéli a vallási rendszer.
Vágólapra másolva!

"Követelem, hogy a bíróság tartóztasson le minden rövid, középhosszú és hosszúlábú ebet és hosszúlábú gazdáikat, különben én teszem meg!" - közölte a Hojatolislam Hassani radikális pap. A vallási vezető szerint Iránban szólásszabadság van, de a korrupciót, mint amilyen az ebek tiltott tartása, meg kell akadályozni.

A Kutya Szövetség honlapjahttp://www.kutya.hu/

Mafiseh Kohnavand teheráni újságíró szerint a kutyatartás elítélése már számos alkalommal összetűzésekre adott okot. A keménykezű bírák és rendőrök néhányszor már szigorították a állattartási szabályokat, így utcákon és parkokban sétáló kutyákat koboztak el tulajdonosaiktól. Június óta Iránban tilos a kutyák adás-vétele és megbüntetik azokat, akik közterületen kutyát sétáltatnak. A konzervatívok szerint ezek az intézkedések megakadályozzák a hanyatló nyugati kultúra befolyásolhassa az értékes keleti nézeteket.

A szigorú szabályozás ellenére a kutyabarátok - élen a tehetősebb dél-teheráni irániakkal lázadnak a rendelkezés ellen. A szigorítást követelő pap tavaly nyilvánosan köszönte meg a rendőröknek, amiért Urumijeben elkobozták a rövidlábú ebeket gazdáiktól.