Elfogták a kínai patkánymérges gyilkost

Vágólapra másolva!
Kínában a több tucat halálos áldozatot követelő ételmérgezéssel kapcsolatban elfogtak egy férfit. A mérgezést egy gyorsétterem ételeibe került patkányméreg okozta, amiért valószínűleg a tulajdonos unokatestvére felelős.  
Vágólapra másolva!

A kínai hatóságok letartóztattak egy férfit, akinek köze lehet a több tucat ember halálát okozó ételmérgezéshez. Az illetőt a mérgezés helyszínétől 400 kilométerre tartóztatták le, amikor vonatra akart szállni.

Hivatalosan még mindig nem árulják el a hatóságok, hogy hány ember veszítette életét a mérgezésben. Az eddig nyilvánosságra került adatok alapján legalább 49 halálos áldozat van, de a BBC szerint akár 100 halott is lehet. Legtöbbjük iskolás gyerek.

A mérgezést feltehetőleg az okozta, hogy patkányméreg került a kelet kínai Tangsan helyiség egy gyorséttermében forgalmazott szezámmagos kekszbe, sült tésztába és rizsgombócba. Akik ettek akár csak pár falatot az ételtől, azonnal rosszul lettek, több mint 400 ember került kórházba. Egy hongkongi lap szerint az étteremtulajdonos unokatestvére tette a mérget az ételbe, mert féltékeny volt rokona sikerére.