Tömeges ételmérgezés Kínában

Vágólapra másolva!
Legalább százan haltak meg ételmérgezésben egy kelet-kínai városban. Patkányméreg kerülhetett egy helyi élelmiszerüzlet által forgalmazott ételekbe. Az ügyben nyomozást és teljes hírzárlatot rendeltek el a hatóságok.
Vágólapra másolva!

A hivatalos közlések szerint negyven, a BBC értesülései szerint legalább száz ember, többségében kisiskolások haltak meg egy kínai városban ételmérgezésben. Valószínűleg a kelet-kínai Tangsan város főutcáján található egyik élelmiszerüzletben árusított rizsgolyók, rizspehely és tésztaféleségek tartalmazhattak patkánymérget. Az egyelőre nem tisztázott, hogyan kerülhetett halálos adag méreg az élelmiszerekbe.

Az ügyben nyomozást rendeltek el a hatóságok, a mérgezett termékeket forgalmazó bolt tulajdonosát többször kihallgatták. A rendőrség teljes a hírzárlatot rendelt el, a BBC pekingi tudósítója szerint hivatalosan nem közölnek adatokat az ételmérgezésről.

Szemtanúk szerint az áldozatok miután néhány falatot ettek a mérgezett ételből, vért hánytak, majd összestek és meghaltak. Sokak a mentőautókban, kórházba szállítás közben vesztették életüket.

Mivel a helyi általános iskola rendszerint a mérgezett termékeket forglaamzó boltban vásárolt az iskolás gyerekeknek reggelit, a legtöbb áldozat is a kisiksolások közül került ki.