Pokolgépes merénylet Bejrútban

Vágólapra másolva!
Egy autóba szerelt pokolgép robbant hétfőn a libanoni fővárosban. A merénylet egyetlen halálos áldozata a gépkocsi tulajdonosa, aki Ahmed Dzsibrilnek, a Népi Front Palesztina Felszabadításáért - Főparancsnokság radikális palesztin szervezet vezetőjének Dzsihád nevű fia.
Vágólapra másolva!

A robbanószerkezet akkor lépett működésbe, amikor a 40 éves férfi be akarta indítani a Peugeot 504-es típusú autóját Bejrút egy többségében muzulmánok lakta részében. Szakértők szerint a merényletet közel két kilogrammnyi robbanóanyaggal követték el, ugyanis az áldozatból szinte semmi sem maradt, és a környékbeli házak is erősen megrongálódtak. A sérültek pontos száma egyelőre ismeretlen.

A Népi Front Palesztina Felszabadításáért - Főparancsnokság szervezet bejrúti vezetője Abu Rusdi az izraeli titkosszolgálatot, a Moszadot vádolja a robbantás elkövetésével, bár állítását bizonyítani nem tudja. Az izraeli külügyminisztérium szóvivője képtelenségnek nevezte, és visszautasította a palesztin szervezet vádjait.

A Népi Front Palesztina Felszabadításáért - Főparancsnokság nevű radikális palesztin csoportot tartják az egyik legveszélyesebb arab terrorszervezetnek Izraelben. Legutóbbi akciójuk egy rakétatámadás volt Libanon déli részéről izraeli célpontok ellen.