Eltemették a meggyilkolt holland politikust

Vágólapra másolva!
Húszezren vettek végső búcsút pénteken Rotterdamban Pim Fortuyntól, a hétfőn meggyilkolt holland jobboldali politikustól. A holland szokásoktól eltér, hogy ilyen sokan vettek részt a temetésen, ugyanis Hollandiában még az ismert személyiségek esetében is magánügynek tekintik a temetési szertartást.
Vágólapra másolva!

A fehér halottas kocsi mögött Fortuyn sofőr vezette fekete Jaguárja és a hozzátartozókat szállító fehér limuzinok haladtak a belvárosban lévő katedrális felé. Miközben a koporsót szállító autó végighaladt a városon, a gyászolók virágokat dobtak a halottas kocsira, és tapsolni kezdtek, amikor eléjük ért az autó - írja a BBC. Fortuyn koporsóját a katedrálisban ravatalozták fel, ahol már a temetés előtti napon is több ezren rótták le előtte kegyeletüket. A holland szokásoktól eltér, hogy ilyen sokan vettek részt a temetésen, ugyanis Hollandiában még az ismert személyiségek esetében is magánügynek tekintik a temetési szertartást.

A gyászszertartáson részt vettek az ország legfontosabb politikai vezetői is. Simon Fortuyn, a meggyilkolt politikus testvére azt mondta, hogy bátyjának semmi köze nem volt a szélsőjobboldalhoz. "Pim szenvedélyes volt, néha elragadtatta magát, de mindig megnyerő maradt. Keményen mondott ítéletet, de emberi volt és emberszerető. Büszkék vagyunk rád" - mondta.

Korábban:

Agyonlőtték a holland jobboldal egyik vezetőjét