Palesztinokat lőttek le a megtorló akciók során

Vágólapra másolva!
Egy palesztin menekülttáborba behatoló izraeli katonák megöltek két palesztint, hatot pedig megsebesítettek. Hajnalban izraeli harci gépek palesztin biztonsági célpontokat bombáztak. Közben másik három palesztin is meghalt, mikor otthonaikat találat érte Gázában.
Vágólapra másolva!

Izraeli katonák lelőttek két palesztint, és hatot megsebesítettek egy Náblusz melletti menekülttáborban, a Jordán folyó nyugati partján fekvő palesztin területen. Három másik palesztin akkor halt meg egy gázai menekülttáborban, amikor izraeli tankok lőtték szét otthonaikat.

Közben Atriel Saron izraeli miniszterelnök beleegyezett, hogy folytassák a palesztin fegyveresek elleni akciókat, így próbálva meg rábírni Arafat palesztin vezetőt, hogy többet tegyen az erőszak megfékezésére - írja a BBC.

A Náblusz melletti menekülttáborba magukat is menekültnek álcázva jutottak be az izraeli hadsereg egyik különleges egységének tagjai. Ott azonban észrevették őket, és kénytelenek voltak tüzet nyitni. Egy 34 éves fegyveres férfit és egy 25 éves nőt halálos találat ért, hat palesztin megsebesült. A véres incidens után a katonáknak sikerült elhagyniuk a tábor területét - jelentte az MTI palesztin források alapján.

Izraeli harci repülőgépek palesztin biztonsági célpontokat bombáztak kedden hajnalban a Gázai övezetben és a Jordán folyó nyugati partján fekvő palesztin területen. Szemtanúk szerint a támadásnak nincsenek emberi áldozatai.

A támadásra nem sokkal azután került sor, hogy befejeződött az izraeli biztonsági kabinet és a vezérkari főnökség képviselőinek találkozója, amelyet az újabb öngyilkos palesztin merényletek nyomán hívtak össze. A Gázai övezetben Rafah, Ciszjordániában Rámalláh volt az F-16-os gépek csapásainak célpontja. Mindkét városban biztonsági, illetve rendőrségi épületeket támadtak, jelentős károkat okozva azokban. Rámalláhban megtorló akcióról volt szó, amellyel egy gázai zsidó telepes és két izraeli katona lelövésére kívántak válaszolni.

Korábban:

Izraeli légitámadás a Gázai övezetben és Ciszjordániában

Izraeli katonák palesztin fegyverest lőttek le

Újabb öngyilkos merénylő a Gázai-övezetben

Könyvajánlat:

Izrael története

Az izraeli hadigépezet