Pakisztánban bin Laden halálhírét terjesztik

Vágólapra másolva!
A bukott tálib rezsim most azt akarja elhitetni a világgal, hogy Oszama bin Laden már december közepén meghalt, méghozzá betegségben, Tora Bora-i sírját pedig nem is érdemes keresni, mert azt a vahhabita felekezet temetkezési szokásainak megfelelően elegyengették, sőt az amerikai bombázásokban teljesen megsemmisülhetett.
Vágólapra másolva!

A The Observer című pakisztáni lap keddi számában jelent meg interjú a tálib mozgalom egy név szerint nem azonosított befolyásos tagjával, egy állítólagos szemtanúval. A férfi arról beszélt az újságnak, hogy személyesen is jelen volt Tora Bora hegyi erődben a terroristavezér katonai tiszteletadással történt temetésénél, amelyen az al-Kaida mintegy 30 harcosa, családtagok és néhány barát vett részt.

A szemtanú szerint Oszama bin Laden súlyos tüdőbetegségben szenvedett és természetes halállal halt meg. Az Egyesült Államok esztelen hajszát folytat Oszama bin Laden után és soha nem fogja elérni célját, hogy élve vagy halva elkapja őt - mondta az illető, akinek szavait a dpa hírügynökség ismertette.

A névtelenséghez ragaszkodó állítólagos szemtanú beszélt arról is, hogy milyennek látta végóráiban a világ első számú körözött terroristáját. Azt mondta, hogy az al-Kaida vezetője sápadtnak és erőtlennek látszott, de nyugodt, oldott és bizakodó volt. Halála előtt Bin Laden a bűnbánat legcsekélyebb jelét sem mutatta, ellenkezőleg, meg volt győződve arról, hogy sikerült felhívnia a muzulmánok figyelmét a hitetlenek hegemonista szándékaira és az iszlám ellen összeesküvésére - nyilatkozta az állítólagos befolyásos tálib személyiség a pakisztáni lapban.