Tűzharc amerikai katonák és a tálibok között

Vágólapra másolva!
Az amerikai különleges erők katonái Afganisztán déli részén tűzharcba keveredetek tálibokkal, illetve az al-Kaida szervezet embereivel. Donald Rumsfeld amerikai védelmi miniszter közölte: lelövik azokat a tálibokat, és az al-Kaida azon embereit, akik nem adják meg magukat.
Vágólapra másolva!

Donald Rumsfeld amerikai védelmi miniszter elmondta: Afganisztán területén jelenleg több száz amerikai katona van. A dél-afganisztáni tűzharcról annyit mondott, hogy az amerikai különleges erők emberei "lelövik azokat a tálibokat, akik nem adják meg magukat, és az al-Kaida azon embereit, akik az egyik búvóhelyről a másikra igyekeznek eljutni".

Rumsfeld megerősítette azt is, hogy számos tálib, illetve al-Kaida vezető esett a tálibellenes afgánok fogságába, és az amerikaiak ki fogják hallgatni őket. Nem volt hajlandó közölni, hogy pontosan kiket sikerült elfogni, csak annyit mondott, hogy van néhány név a birtokukban, és hogy ezek némelyike "nem közlegény". A tálibok és az al-Kaida csúcsvezetői utáni hajtóvadászat folytatódik - tette hozzá az amerikai védelmi miniszter.