Lemondott az ukrán védelmi miniszter

Vágólapra másolva!
Leonyid Kucsma ukrán elnök elfogadta Olekszandr Kuzmuk védelmi miniszter lemondását, a megüresedett posztot ideiglenesen Volodimir Skidcsenko vezérezredes, vezérkari főnök tölti be.
Vágólapra másolva!

Az elnök utasítást adott a repülőgép katasztrófájának okait vizsgáló ukrán kormányközi bizottságnak: "operatív módon" vizsgálja felül az ukrajnai hadgyakorlatok végrehajtásának jelenlegi szabályait és követelményeit. Az államfő feladatba adta a hadsereg feletti polgári ellenőrzés megvalósítását. Ideiglenesen tilos továbbá bármilyen rakéta felbocsátása az Ukrajna területén lévő támaszpontokról.

Leonyid Kucsma bocsánatot kért az áldozatok családtagjaitól és hozzátartozóitól, s ismételten mély együttérzését fejezte ki Izrael és Oroszország kormányának.

Október 4-én a Szibéria légitársaság Tel-Aviv-Novoszibirszk járata fedélzetén 78 fővel a Fekete-tengerbe zuhant, miután a Krímben folyó ukrán légvédelmi gyakorlat során kilőtt egyik S-200-as rakéta eltalálta. Kuzmuk már korábban benyújtotta lemondását, amelyet az államfő a katasztrófa okait vizsgáló bizottság munkája eredményének közzétételéig nem fogadott el. Olekszandr Kuzmuk 1996. július 11-től volt megszakítás nélkül az ukrán kormány védelmi minisztere.

Korábban:

Ukrajna elismerte az orosz gép lelövését