Szállítógépet is küldenének a csehek

Vágólapra másolva!
Csehország hajlandó lenne egy Tu-154-es katonai szállítógépet az Egyesült Államok rendelkezésére biztosítani. Ezen felül vegyvédelmi századot, tábori kórházat, és speciális ejtőernyős alakulatot is felajánlottak Amerikának.
Vágólapra másolva!

Cseh vegyvédelmi katona gyakorlaton.

"A NATO, illetve az Egyesült Államok azt kérték tőlünk, hogy segítségként teherszállító repülőgépeket bocsássunk a rendelkezésükre. A védelmi minisztérium a kérést megbeszélte Milos Zeman kormányfővel, s tudattuk az amerikaiakkal, hogy egy TU-154 típusú gépet tudunk adni, amely személyek, illetve áru szállítására, valamint az AWACS felderítő gépek kíséretére egyaránt alkalmas" - közölte a belügyi tárca vezetője.

Prága továbbra is fenntartja ajánlatát, hogy szükség esetén egy vegyvédelmi századot, tábori kórházat és egy speciális ejtőernyős egységet bocsát a NATO, illetve az Egyesült Államok rendelkezésére.

Gross megerősítette, hogy Csehországban továbbra is érvényben marad az összes biztonsági intézkedés. Esetleges újakról a helyzet alakulásától függően dönt majd az országos válságstáb.