Drónt és rakétát lőtt ki az Egyesült Államok a Vörös-tengeren, riasztást adtak ki az izraeli határon

Izrael, Palesztina, háború, izraeli háború, konfliktus, palesztin, izraeli-palesztin konfliktus, 2023.12.22.
Dél-Izrael, 2023. december 21. Izraeli légicsapás a gázai Sudzsajja negyedben Dél-Izraelből nézve 2023. december 21-én. A Hamász palesztin iszlamista szervezet fegyveresei október 7-én támadást indítottak Izrael ellen, az izraeli haderő pedig válaszul légi és szárazföldi hadműveleteket hajt végre a Gázai övezetben. MTI/EPA/Abir Szultan
Vágólapra másolva!
Élő közvetítésünk az izraeli háború 85. napjáról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül21 bejegyzés
07:39
december 30, 2023
Vágólapra másolva!

Ez történt pénteken

Előző napi közvetítésünket ITT OLVASHATJA!

07:46
december 30, 2023
Vágólapra másolva!

Újabb Hamász-vezetőt likvidált az izraeli hadsereg

Az izraeli hadsereg azt állítja, hogy megsemmisítette a Hamász gázai vezetőjének, Yahya Sinwar rejtekhelyét egy alagúthálózatban - írta az Al Jazeera. 

"Az alagutat úgy építették, hogy hosszú ideig lehessen benne tartózkodni és onnan harcot folytatni" - áll az izraeli hadsereg közleményében. Izraeli tisztviselők azzal vádolták Sinwar-t, hogy ő volt a Hamász október 7-i támadásainak egyik kitervelője.

07:51
december 30, 2023
Vágólapra másolva!

Izraeli rajtaütés egy menekülttáborban - videó

Az izraeli hadsereg letartóztatott 14 palesztint a megszállt ciszjordániai Rámalláhtól északra fekvő Dzsalazún menekülttáborban egy, a kora reggeli órákban kezdődött razzia során - írta az al Jazeera.

08:54
december 30, 2023
Vágólapra másolva!

Lakóépületet ért izraeli légicsapás

Legalább 20 ember meghalt egy lakóépületet ért izraeli légicsapásban a Gázai övezet déli részén fekvő Rafahban csütörtökön - írta az al Jazeera. 

Az áldozatok kitelepített palesztinok voltak, akik az izraeli bombázások elől a kuvaiti kórház közelében lévő épületben, az elvileg biztonságos övezetben kerestek menedéket.

09:59
december 30, 2023
Vágólapra másolva!

Újabb újságíró halt meg Gázában

Az Al Quds újságírója, Dzsabr Abu Hadrosz és hat családtagja meghalt abban az izraeli bombatámadásban, amely a Gáza középső részén lévő Nuseirat menekülttáborban lévő házát vette célba - jelentette be a csatorna a Telegramon.

A gázai kormány médiahivatala szerint a háború kezdete óta összesen 106 újságírót öltek meg Gázában.

11:09
december 30, 2023
Vágólapra másolva!

Izraeli erők bombázzák Gázát

Heves izraeli tüzérségi és légi bombázások sújtották péntek este a Gázai övezetben lévő Khan Júniszt - közölték a lakosok, miután a jelentések szerint 24 óra alatt közel 200 ember halt meg a Hamász fegyveresei elleni izraeli hadjáratban.

A Reuters jelentése szerint orvosok és palesztin újságírók szerint a Gáza középső részén lévő Nuseirat tábor ellen is sorozatos légicsapásokat hajtottak végre a repülőgépek. Az izraeli erők Khan Júniszt ostromolják, hogy előkészítsék a várható további előrenyomulást a déli fő városba, amelynek nagy területét december elején foglalták el.

Yoav Gallant védelmi miniszter szerint a csapatok elérik a Hamász parancsnoki központjait és fegyverraktárait. Az izraeli hadsereg azt is közölte, hogy megsemmisített egy alagútkomplexumot a Hamász gázai vezetője, Yahya Sinwar egyik gázai házának pincéjében - közölte a The Guardian.

11:51
december 30, 2023
Vágólapra másolva!

Nem akar a Hamász újabb ideiglenes tűzszünetet

Osama Hamdan az Al Jazeerának elmondta, hogy a Hamász arról tájékoztatta a közvetítőket, hogy a terrorcsoport prioritása a tartós tűzszünet, és hogy jelenleg nincs szó túszok elengedéséről a harcok leállítása előtt - írja a The Times of Israel.

A Hamász tisztségviselője azzal vádolja továbbá Izraelt, hogy hamis információkat szivárogtat ki, hogy elhárítsa a kormányra nehezedő növekvő belföldi nyomást a túszalku érdekében.

12:37
december 30, 2023
Vágólapra másolva!

Az Egészségügyi Világszervezet aggódik a fertőző betegségek terjedése miatt

Az Egészségügyi Világszervezet péntek este közölte, hogy aggódik a fertőző betegségek terjedése miatt Gázában - jelentette a Walla és az NBC News.

Ennek oka, hogy sok palesztin túlzsúfolt óvóhelyeken és létesítményekben él.

13:23
december 30, 2023
Vágólapra másolva!

Az izraeli erők bombázzák a Jabalia menekülttábort

Az Al Jazeera tudósítója jelentette, hogy az izraeli erők bombázták a Gáza északi részén lévő Dzsabalja menekülttábor központját.

Az izraeli erők megpróbálják átvenni az ellenőrzést Jabalia felett, de a palesztin harcosok erős ellenállásába ütköznek.

14:21
december 30, 2023
Vágólapra másolva!

A gázai háború a modern történelem legpusztítóbb hadjárata

A Wall Street Journal arról számolt be, hogy a gázai háború "a modern kori történelem legpusztítóbb hadviseléséhez hasonló mértékű pusztítást okoz".

A szombaton megjelent jelentésben megerősítette, hogy december közepéig Izrael 29 ezer bombát, lőszert és gránátot dobott le az ostromlott enklávéra, elpusztítva vagy megrongálva a gázai otthonok közel 70 százalékát.

15:17
december 30, 2023
Vágólapra másolva!

Mintegy 14 palesztint tartóztattak le Ciszjordániában

Legalább 14 embert vettek őrizetbe az izraeli erők Ciszjordániában éjszakai razziák során - közölte közleményében a Palesztin Foglyok Társasága. A razziák többek között Nábluszban és Rámalláhban zajlottak - közölte a foglyok jogvédő csoportja.

Október 7 óta közel 5 ezer palesztint tartóztattak le a hatóságok.

16:07
december 30, 2023
Vágólapra másolva!

21 672 ember halt meg a Gázai övezetben

Október 7. óta összesen 21 672 palesztin halt meg és 56 165 sebesült meg izraeli csapásokban a Gázai övezetben - közölte szombaton a gázai egészségügyi minisztérium. 165 palesztin halott és 250 sebesült van az elmúlt 24 órában - tette hozzá a minisztérium.

16:39
december 30, 2023
Vágólapra másolva!

A Hezbollah két drónja robbant fel a Dov-hegyi terület felett

A Hezbollah két drónja felrobbant a Dov-hegy felett egy nyílt területen - jelentette szombaton a Maariv. Az incidensnek nem voltak izraeli áldozatai.

17:19
december 30, 2023
Vágólapra másolva!

Az ENSZ szerint az elmúlt napokban 100 ezren menekültek Rafahba

Az ENSZ Humanitárius Ügyeket Koordináló Hivatala (OCHA) azt mondta a BBC-nek, hogy becslése szerint legalább 100 000 ember költözött Rafahba, Gáza legdélebbi városába az elmúlt napokban, mivel a harcok fokozódtak Khan Younisban és környékén, valamint másutt - számol be minderről a The Guardian.

Tom White, az UNRWA, az ENSZ segélyszervezetének igazgatója a dél-gázai Rafahból azt mondta, hogy "jóval több mint egymillió ember" keres biztonságot a városban.

17:59
december 30, 2023
Vágólapra másolva!

A hadsereg rajtaütött a Hamász hírszerzési vezetőjének bázisán Khan Yunisban

Az Izraeli Védelmi Erők szombaton rajtaütött a Hamász katonai főhadiszállásának bázisán, amely a terrorista csoport katonai hírszerzési főnökéhez tartozik - közölte a Jerusalem Post.

A rajtaütést a hadsereg 7. dandár harccsoportja és a Givati dandár harccsoportja hajtotta végre - írja a lap.

18:54
december 30, 2023
Vágólapra másolva!

Gáza lakosságának 40%-a éhezik

Gáza lakosságának 40 százalékát fenyegeti az éhínség - közölte szombaton az ENSZ segélyszervezete.

Miközben az izraeli csapások miatt kitelepített palesztinok milliói élelmiszer-, víz- és gyógyszerhiánnyal küzdenek, az ENSZ szombaton "határozottan elítélte" azokat a jelentéseket, amelyek szerint izraeli csapatok csütörtökön tüzet nyitottak egy segélykonvojra az övezetben.

19:31
december 30, 2023
Vágólapra másolva!

Izrael: csapást mértünk a Hezbollah dél-libanoni állásaira

Az izraeli hadsereg azt állítja, hogy lecsapott három "terrorista osztagra" Dél-Libanonban, valamint a Hezbollah "operatív infrastruktúrájára".

A Hezbollah szombaton nyolc támadást hajtott végre Izrael ellen, miközben folytatódnak a határokon átnyúló harcok.

Az Izrael és a Hezbollah közötti harcok nagyrészt a határvidékre korlátozódtak, bár Izrael légitámadásokat hajtott végre mélyen libanoni területen is.

20:07
december 30, 2023
Vágólapra másolva!

Veszélyben a Libanonban élő civilek

Több izraeli légicsapás érte Libanont, elsősorban Bint Jbeil városát. A jelentések szerint nem halt meg senki. Egy másik izraeli csapás egy lakónegyedet ért.

Emellett izraeli dróntámadás ért egy autót Yaroun városában.

21:04
december 30, 2023
Vágólapra másolva!

A Monitor szerint 19 ember halt meg szíriai támadásokban

Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja szerint "19 Irán-barát harcos, köztük négy szíriai és hat iraki halt meg és több mint 18-an megsebesültek" legalább kilenc légicsapásban az éjszaka folyamán az iraki határ közelében.

A bombázást "valószínűleg" Izrael indította, mondta a megfigyelő.

A szíriai védelmi minisztérium szerint Izrael szombaton csapást mért Aleppó városára.

21:48
december 30, 2023
Vágólapra másolva!

Netanjahu hónapokig tartó háborút ígér

Netanjahu egy sajtótájékoztatón azt mondta, hogy Izrael folytatni fogja a harcot "minden fronton".

Hogy elérjük a győzelmet és teljesítsük céljainkat. Időre van szükségünk

- mondta.

23:20
december 30, 2023
Vágólapra másolva!

A Gázai övezetben kínai fegyvereket találtak

Palesztin terroristák által használt kínai fegyvereket foglalt le az izraeli haderő a Gázai-övezetben.

Carice Wette, az izraeli-kínai kapcsolatok szakértője szerint a fegyvereket illegálisan adhatták el a Gázai övezetben.

" A Kína és a közel-keleti nemzetek közötti kereskedelmi kapcsolatok jól ismertek, még a Nyugat szankciói mellett is" - tette hozzá.

Hozzátette, hogy Izraelnek "meg kell vizsgálnia a kérdést a hivatalos kínai hatóságokkal együtt".