Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Több robbanás is volt Kijevben, hiába támadják Krímet az ukránok nem bírnak az oroszokkal

Események

conflict army Horizontal
Commander of the Joint Forces the Armed Forces of Ukraine, Lieutenant General Serhiy Nayev drives a tank during a training excercise in the Chernigiv region on September 8, 2023, amid the Russian invasion of Ukraine. (Photo by Anatolii Stepanov / AFP)
Vágólapra másolva!
Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háború 564. napjáról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül27 bejegyzés
08:10
szeptember 10, 2023
Vágólapra másolva!

Ez történt szombaton

Előző tudósításunkat ITT TALÁLJA.

08:16
szeptember 10, 2023
Vágólapra másolva!

Ororsz dróntámadás érte Kijevet

Az ukrán légvédelem vasárnap hajnali 1 órakor orosz drónokat hatástalanított Kijev felett, azonban a lehulló darabok több kerületben is károkat okoztak - mondta Vitalij Klicsko kijevi polgármester. A hírek szerint a Podilszkij kerületben egy ember megsérült.

08:28
szeptember 10, 2023
Vágólapra másolva!

Ukrán drónokat semmisítettek meg a Krím felett

Szergej Akszjonov, a Krím-félsziget orosz vezetője szerint, szeptember 9-én éjjel az orosz légvédelem három ukrán drónt semmisített meg.

09:39
szeptember 10, 2023
Vágólapra másolva!

Komoly késések voltak a moszkvai repülőtereken

Legalább 30 járat késett vasárnap reggel Moszkva Vnukovó, Domodedovó és Seremetyevó repülőterein. A késések okairól egyelőre nem érkeztek hírek.

10:08
szeptember 10, 2023
Vágólapra másolva!

Újabb robbanások Kijevben

Ismét megszólaltak a légi riadók Kijev területén, a hajnali órákban több robbanás is hallatszódott a városban. Sebesültekről, károkról egyelőre nem érkeztek hírek.

10:40
szeptember 10, 2023
Vágólapra másolva!

Nyolc ukrán drónt semmisített meg az orosz légierő a Krím felett

Az orosz légvédelmi rendszerek nyolc ukrán drónt semmisítettek meg a Fekete-tenger felett a Krím közelében szombatról vasárnapra virradó éjszaka - jelentette az orosz védelmi minisztérium. Az ukránok 2022 júliusa óta folyamatosan támadják a Krím-félszigetet és igyekeznek megnehezíteni az ott állomásozó orosz erők dolgát.

10:58
szeptember 10, 2023
Vágólapra másolva!

Az Azov ezred vadászgépeire nyitott tüzet az orosz légierő

A hírhedt ukrán Azov ezred vadászrepülőgépeit támadta Szerebrjanszkij területén az orosz légierő - közölte Alekszandr Szavcsuk.Szerebrjanszkij területén harc bontakozott ki az Azov 12. különleges rendeltetésű dandár rohamcsoportjai és az orosz hadsereg között– mondta. Ezenkívül Krasznolimanszkij irányába az orosz katonaság visszaverte az Ukrán Fegyveres Erők 63. gépesített dandárjának három támadási kísérletét. Illetve a csoport bombázógépei három csapást mértek két ellenséges parancsnoki és megfigyelőállásra Chervonaya Dibrova és Serebryanka térségében. Az ukránok legfeljebb 50 fegyverest, egy páncélozott harcjárművet és egy kisteherautót veszítettek.

11:45
szeptember 10, 2023
Vágólapra másolva!

Az oroszok megsemmisítették az ukrán fegyveres erők három hajóját

Tegnap este orosz gépek megsemmisítettek három ukrán katonákat szállító hajót, amelyek a Krím felé tartottak a Fekete-tengeren, a Zmeiny-szigeten - közölte az orosz Honvédelmi Minisztérium .

12:25
szeptember 10, 2023
Vágólapra másolva!

Ukrajna előretör Donyeck-Zaporizzsjában

Ukrajna előrenyomulást hajtott végre a Donyeck-Zaporizzsjai terület határvidékén és a Zaporizzsjai terület nyugati részén, és előrenyomulást jelentettek Bahmutól délre - írta az Institute for the Study of War (ISW) szeptember 9-i jelentésében.

12:48
szeptember 10, 2023
Vágólapra másolva!

Több mint 30 harci összecsapás történt a fronton

Az elmúlt 24 órában több mint 30 harci összecsapást regisztráltak a fronton. Az ellenség 2 rakétatámadást és 40 légicsapást, valamint több mint 38 támadást indított többszörös rakétakilövő rendszerekkel az ukrán erők állásai és polgári létesítmények ellen országszerte - közölte Ukrán Fegyveres Erők vezérkara közölte reggeli frissítésében - írja az Ukrinform

13:28
szeptember 10, 2023
Vágólapra másolva!

Az orosz halálos áldozatok száma Ukrajnában mintegy 268 630-ra emelkedett az ukránok szerint

Az Ukrán Fegyveres Erők 2022. február 24. és 2023. szeptember 10. között mintegy 268 630 orosz katonát öltek meg Ukrajnában, köztük csak az elmúlt napon 490-et.

14:10
szeptember 10, 2023
Vágólapra másolva!

Putyint nem tartóztatnák le a 2024-es brazíliai G20 találkozón

Luiz Inacio Lula da Silva brazil elnök szombaton kijelentette, hogy Vlagyimir Putyin orosz államfőt nem tartóztatják le Brazíliában, ha részt vesz a 20-as csoport jövő évi Rio de Janeiró-i találkozóján.

14:42
szeptember 10, 2023
Vágólapra másolva!

Ukrán katonák Stugna-P-vel megsemmisítették egy harckocsit

A Lyman térségben a Msztyiszlav vitéz hercegről elnevezett 66. önálló gépesített dandár katonái egy Stugna-P páncéltörő rakétarendszerrel megsemmisítettek egy ellenséges harckocsit.
Artem Liszohor, a Luhanszki Regionális Katonai Adminisztráció vezetője a Telegramon osztotta meg az erre vonatkozó videót - írja az Ukrinform.

15:11
szeptember 10, 2023
Vágólapra másolva!

Dél-Korea további 2 milliárd dolláros támogatást ígér Ukrajnának

Yoon Suk Yeol dél-koreai elnök vasárnap közölte, hogy az ország 2025-től kezdődően hosszabb távon további 2 milliárd dolláros segélyt nyújt Ukrajnának a korábban jövőre ígért 300 millió dolláron felül - jelentette a Yonhap hírügynökség.

Yoon a megjegyzést az indiai Újdelhiben tartott G20-csúcstalálkozó egyik ülésén tette - közölte a Yonhap.

15:52
szeptember 10, 2023
Vágólapra másolva!

Légvédelmi rendszerek semmisítettek meg egy drónt az orosz régióban

Az orosz légvédelem megsemmisített egy pilóta nélküli légijárművet a levegőben a Brjanszk régió felett. A térségben történt incidensről a Honvédelmi Minisztérium Telegram csatornája számolt be.
Korábban az Ukrán Fegyveres Erők nyolc drónját lőtték le a Krím vizei felett. A légvédelmi rendszerek szeptember 10-én éjjel semmisítették meg az eszközöket.

16:42
szeptember 10, 2023
Vágólapra másolva!

Az oroszok háromszor lötték Nikopolt nehéztüzérséggel

Az orosz erők tegnap este háromszor is lőtték a Dnyipropetrovszki területen fekvő Nikopolt. Ezt Szerhij Liszak, a Dnyipropetrovszki Területi Katonai Adminisztráció vezetője közölte a Telegramon közzétett bejegyzésében.

"Az éjszaka folyamán az agresszor háromszor nyitott tüzet Nikopolra. Nehéz tüzérséget alkalmaztak. Tucatnyi lövedék a járási központot vette célba. Megsérült egy közüzemi vállalat. Halottak és sebesültek nincsenek" - írta.

17:14
szeptember 10, 2023
Vágólapra másolva!

Kijev nyilvánosságra hozta az ukrán fegyveres erők téli terveit

Ukrajna a hideg idő beállta után is folytatja az ellentámadást, annak ellenére, hogy a harcok egyre nehezebbé válnak – mondta Kirill Budanov, az ukrán védelmi minisztérium Hírszerzési Főigazgatóságának vezetője a Reutersnek adott interjújában .

"A harcok ilyen vagy olyan formában folytatódnak. Hidegben, nedvesben és sárban nehezebb harcolni" - mondja.

Budanov elismerte, hogy az ellentámadás lassabban halad, mint várta.

17:35
szeptember 10, 2023
Vágólapra másolva!

Románia beidézi az orosz ügyvivőt a drónok miatt

Románia külügyminisztériuma beidézte az orosz külügyi megbízottat, miután román földön újabb, az orosz hadsereg által használt drónokhoz hasonló dróndarabokat találtak - jelentette vasárnap az Agerpres hírportál.

A román hatóságok szombaton találták meg a NATO-tagállamban egy héten belül a második olyan dróndarabkát, amely a román határtól mindössze néhány száz méterre lévő ukrajnai folyami kikötők elleni orosz támadások közepette zuhant le.

17:52
szeptember 10, 2023
Vágólapra másolva!

Orosz ágyúzás 3 halálos áldozatot követelt Donyeck térségében

Szeptember 9-én három civil meghalt és további három megsebesült Donyeck térségében az orosz támadásban - közölte Donyecki Regionális Katonai Adminisztráció

A közzétett infografika szerint két lakos Ivanivskében, egy-egy lakos pedig Sahtarszkban, Katerinyivkában és Zaricsnében sebesült meg.

18:10
szeptember 10, 2023
Vágólapra másolva!

Ezzel a feltétellel lépnek vissza az oroszok a gabonaegyezményhez

Oroszország visszatér a fekete-tengeri gabonaüzlethez "ugyanazon a napon", amikor Moszkva teljesíti a saját gabonájának és műtrágyáinak a világpiacra történő exportjára vonatkozó feltételeit - közölte Szergej Lavrov külügyminiszter vasárnap újságírókkal.

Oroszország júliusban, egy évvel azután, hogy az ENSZ és Törökország közvetítésével létrejött az alku, kilépett a megállapodásból, arra panaszkodva, hogy saját élelmiszer- és műtrágyaexportja akadályokba ütközik, és hogy nem jut elegendő ukrán gabona a rászoruló országokba.

18:32
szeptember 10, 2023
Vágólapra másolva!

Az amerikai hadsereg szerint Kijevnek csak 30 napja maradt az offenzívára

Mark Milley tábornok szerint Ukrajnának már csak körülbelül 30-45 napja van hátra, mielőtt a rossz időjárási körülmények meggátolják az offenzívát. Mint mondta"nagyon nehéz lesz manőverezni", ha az esőzések megérkeznek.

18:54
szeptember 10, 2023
Vágólapra másolva!

Oroszország több mint 420 ezer katonát csoportosított a megszállt ukrán területekre

Oroszország több mint 420 ezer katonát csoportosított a megszállt ukrán területekre - mondta Vadim Szkibickij, az ukrán védelmi minisztérium hírszerzési főigazgatóságának képviselője mondta a Jaltai Európai Stratégia éves ülésén - írja az Ukrinform.

Ugyanakkor megjegyezte, hogy ez a szám nem veszi figyelembe az orosz gárda katonáit, más ügynökségek, különleges egységek és rendvédelmi struktúrák katonáit, amelyek biztosítják a megszálló "hatalmat" az ideiglenesen megszállt területeken.

19:34
szeptember 10, 2023
Vágólapra másolva!

Ukrán támadások elhárításáról számolt be az orosz katonai szóvivő

Tizenkét ukrán szárazföldi támadás elhárításáról és három, a Fekete-tengeren közlekedő, partra szálló egységet szállító rohamcsónak megsemmisítéséről számolt be Igor Konasenkov altábornagy, az orosz külügyminisztérium szóvivője a vasárnapi hadijelentést ismertetve.

A tábornok szerint a különböző frontszakaszokon elszenvedett ukrán emberveszteség meghaladta a 610 főt.

A megsemmisített ukrán katonai célpontok és haditechnikai eszközök között említett meg négy vezetési és megfigyelőpontot, két hadianyagraktárt, egy harckocsit, egy svéd Arthur tüzérségi helymeghatározó radart, egy P-18-as lokátort és 42 drónt.

20:24
szeptember 10, 2023
Vágólapra másolva!

Meghalt egy spanyol segélyszervezet képviselője egy támadás során

Meghalt egy segélyszervezet spanyol társalapítója-igazgatója Ukrajnában egy támadás során Bahmut térségében - jelentette be José Manuel Albares külügyminiszter a G20-csoport Újdelhiben tartott találkozóján újságíróknak vasárnap.

A tárcavezető elmondása szerint a háború első spanyol halálos áldozatáról szóbeli megerősítést kaptak, a hivatalos tájékoztatást még várják az ukrán hatóságtól.

A spanyol sajtó nyilvánosságra hozta, hogy az áldozat a 32 éves Emma Igual, a Road to Relief nevű segélyszervezet társalapító igazgatója.

21:16
szeptember 10, 2023
Vágólapra másolva!

Amerikai vezérkari főnök: Még nem lehet tudni, hogy milyen eredménnyel végződik az ukrán ellentámadás

Még nem lehet teljes bizonyossággal megítélni, hogy milyen eredménnyel végződik az ukrán fegyveres erők nyáron indított ellentámadása - mondta vasárnap Mark Milley tábornok, az amerikai vezérkari főnökök egyesített bizottságának elnöke.

Milley, aki Washingtonban tárgyalt Sir Tony Radakin tengernaggyal, a brit fegyveres erők vezérkari főnökével, a találkozó után, a BBC brit közszolgálati televízió vasárnapi politikai magazinműsorának nyilatkozva kijelentette azt is: elengedhetetlen, hogy Ukrajna szabad, szuverén, független, területileg csorbítatlan ország maradjon.

Ha a nemzetközi közösség megengedi, hogy fennmaradjon az Ukrajna elleni orosz invázió nyomán előállt helyzet, "akkor ezek a szabályok és elvek a továbbiakban semmit nem jelentenek, sőt a második világháborút is felesleges volt megvívni" - fogalmazott az amerikai katonai vezető.

22:22
szeptember 10, 2023
Vágólapra másolva!

G20-csúcs: A résztvevők sikeresnek ítélték a csúcstalálkozót, csak Ukrajna csalódott

A résztvevők mind sikeresnek ítélték a 19 legnagyobb gazdaság, valamint az Európai Unió és immár az Afrikai Unió alkotta G20-ak vasárnap véget ért újdelhi csúcstalálkozóját.

Az országcsoport szombaton kiadott zárónyilatkozatában tartózkodott attól, hogy nyíltan elítélje Oroszország ukrajnai háborúját, a konfliktus következtében előállt emberi szenvedést emelte ki, és felszólította a nemzetközi közösséget, hogy tartózkodjanak erő alkalmazásától területszerszerzés végett.

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter "kétségkívül sikeresnek" nevezte a csúcstalálkozót, s hozzátette: "sikerült elhárítanunk a Nyugat arra irányuló kísérleteit, hogy ukránosítsák a csúcstalálkozó napirendjét".

Ukrajna, amely nem kapott meghívót az indiai tanácskozásra, élesen bírálta a zárónyilatkozatot. A G20-nak nincs mire büszkének lennie - jelentette ki Oleh Nyikolenko, az ukrán külügyminisztérium szóvivője.

Nyikolenko szerint a dokumentumnak nem "ukrajnai háborúra", hanem "Oroszország Ukrajna ellen indított támadó háborújára" kellene hivatkoznia. Ezenfelül - úgy fogalmazott - a G20-nak egyhangúlag el kellett volna ítélnie a háborút és felszólítania Moszkvát inváziója haladéktalan leállítására.

06:29
szeptember 11, 2023
Vágólapra másolva!

Ez a közvetítésünk véget ért

Friss tudósításunkat ITT TALÁLJA.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről