Intenzív támadást indítottak az oroszok, elit csapatokat is bevetnek

41st Mechanized Brigade gears up for combat missions Ukraine conflict Russian invasion Ukraine war conflict Russia-Ukraine war military Kharkiv Region Horizontal WAR ARMY SOLDIER TANK
KHARKIV REGION, UKRAINE - AUGUST 16, 2023 - Servicemen ride a tank as the military personnel of the 41st Separate Mechanized Brigade of the Ukrainian Armed Forces prepare for combat missions, Kharkiv Region, northeastern Ukraine. NO USE RUSSIA. NO USE BELARUS. (Photo by Ukrinform/NurPhoto) (Photo by Vyacheslav Madiyevskyy / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háború 550. napjáról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül24 bejegyzés
08:18
augusztus 27, 2023
Vágólapra másolva!

Ez történt szombaton

Előző napi közvetítésünket ITT OLVASHATJA!

08:24
augusztus 27, 2023
Vágólapra másolva!

Szumi megyét támadta éjjel az orosz tüzérség

Az orosz csapatok augusztus 26-án, összesen 28 támadást intéztek a Szumi megye határán fekvő települések ellen, 147 robbanást okozva – jelentette a helyi katonai adminisztráció a Telegramon.

08:25
augusztus 27, 2023
Vágólapra másolva!

Ukrán dróntámadás érte Brjanszkot

Az orosz Brjanszk megye kormányzója, Alekszandr Bogomaz a Telegramon azt írta, hogy az orosz légvédelem augusztus 26-án este lelőtt egy drónt a Brjanszk régióban.

09:21
augusztus 27, 2023
Vágólapra másolva!

Ennyien érkeztek az előző nap Ukrajnából

Magyarország területére 2023. augusztus 26-án 0 óra és 24 óra között az ukrán-magyar határszakaszon 8122 fő lépett be. A román-magyar határszakaszon belépők közül 15322 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett.A beléptetettek közül a rendőrség 130 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, ami 30 napig érvényes. Ezen időtartamon belül kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzése érdekében.

12:48
augusztus 27, 2023
Vágólapra másolva!

Jelentős előrenyomulást értek el az ukránok

Az ISW szerint az ukrán erők lőtávolságon belül vannak az orosz védelem következő védvonalától Zaporizzsja körzetében és ezzel az ukrán erők taktikailag jelentős előnyre tettek szert a területen.

13:05
augusztus 27, 2023
Vágólapra másolva!

Orosz bombázás Kijevnél

Az ukránok sikeresen lelőtték a támadó orosz rakétákat, amikkel Kijevet vették célba. A megsemmisült rakéták szilánkjai két embert megsebesítettek és 10 magánházat megrongáltak a kijevi területen - jelentette a területi adminisztráció.

13:47
augusztus 27, 2023
Vágólapra másolva!

Támadást indított az orosz légierő

Az ukrán légvédelem augusztus 27-én éjszaka négy cirkálórakétát lőtt le Közép- és Észak-Ukrajna felett, amiket öt orosz repülőgépről indítottak - jelentette a légierő reggeli közleménye.

14:05
augusztus 27, 2023
Vágólapra másolva!

Kilőttek egy orosz tankot - videó

A 63. gépesített ukrán dandáregység sikeresen kilőtt egy orosz tankot.

14:44
augusztus 27, 2023
Vágólapra másolva!

Oroszország "elit csapatokat" vet be

A háborúkutató intézet (ISW) jelezte, hogy Oroszország néhány elit katonáját Zaporizzsja térségébe telepíti - egy olyan területre, ahol az utóbbi időben jelentős sikereket értek el az ukrán csapatok.

Az amerikai székhelyű thinktank megfigyelte, hogy a 76. gárdista elit hadosztály legalább egy részét a Kreminna térségből (Zaporizzsja nyugati része) a Robotyne térségbe helyezik át.

15:12
augusztus 27, 2023
Vágólapra másolva!

Drónokkal támad Kijev

Oroszország állítása szerint ukrán drón csapódott lakóháznak Kurszkban, sérültek nincsenek - mondta a terület kormányzója, Roman Sztarovojt.

15:47
augusztus 27, 2023
Vágólapra másolva!

Megnevezték a három halott ukrán pilótát

Tegnap két L-39-es kiképzőgép ütközött össze Zsitomir közelében. Három pilóta meghalt
A katonaság közzétette a repülőgép-szerencsétlenség következtében meghalt pilóták nevét: Vjacseszlav Minka őrnagy, Szerhij Prokazin őrnagy és Andrij Pilcsikov százados.

16:10
augusztus 27, 2023
Vágólapra másolva!

Irányított légibombákat dobtak le Herszonra

A herszoni katonai közigazgatás arról számol be, hogy a régiót ma reggel légitámadás érte.

Az orosz hadsereg az égből támadta meg a Herszon régiót

- közölték a Telegramon.

A közigazgatás közölte, hogy dolgozik annak megállapításán, hogy meghalt-e vagy megsebesült-e valaki, illetve keletkezett-e kár az épületekben vagy az infrastruktúrában.

16:41
augusztus 27, 2023
Vágólapra másolva!

Ukrajna vizsgálatot indít

Az ukrán hatóságok vizsgálatot indítottak, miután az ország nyugati részén tegnap két repülőgép összeütközött és három pilóta meghalt.

Jurij Ihnat, az ukrán légierő szóvivője vasárnap az ukrán televíziónak elmondta, hogy nem világos, mennyi ideig tart majd a vizsgálat.

17:14
augusztus 27, 2023
Vágólapra másolva!

Ezt állítják az ukránok az oroszokról

Oroszország 260 820 katonát vesztett Ukrajnában a 2022 február végi invázió megindítása óta - állítja az ukrán fegyveres erők vezérkara.

A számok nem ellenőrzöttek, és erősen ellentmondanak Oroszország saját veszteségekről szóló beszámolóinak.

A vezérkar frissítésében azt is közölte, hogy Oroszország veszteségei, így alakultak a 18 hónap alatt:

4396 harckocsi
8554 páncélozott harcjármű
7823 egyéb járműv
5 403 tüzérségi rendszer
728 rakétarendszer
498 légvédelmi rendszer
315 repülőgép
316 helikopter
4 378 drón
18 hajó.

17:38
augusztus 27, 2023
Vágólapra másolva!

Oroszország átcsoportosít

Oroszország több mint 100 000 katonát összpontosított a fronton Kupjanszk-Lyman irányába - közölte augusztus 27-én Illia Jevlash sajtószóvivő.

Ezek a csapatok Jevlash szerint jelentősen fokozták az ukrán állások elleni ágyúzásokat és a légitámadásokat.

Elmondása szerint 45 ezer katona támad kifejezetten Kupjanszk irányába, 48 ezer pedig Liman felé.

18:03
augusztus 27, 2023
Vágólapra másolva!

Kijevet támadták az oroszok

Az orosz erők rakétatámadást hajtottak végre vasárnap Kijev megye ellen, az eddigi információk szerint két helyi lakost sebesítettek meg a lezuhanó roncsok - közölte az ukrán főügyészség a Telegramon.

A közlemény szerint a kijevi régió egyik járásában tíz családi ház, két személygépkocsi és egy mezőgazdasági gépek tárolására szolgáló hangár rongálódott meg az ukrán légvédelem által megsemmisített rakéták roncsaitól.

18:36
augusztus 27, 2023
Vágólapra másolva!

Orosz bombázás sújtott két területet

Az orosz erők augusztus 27-én Harkov és Herszon területeit támadták, két ember meghalt, egy pedig megsebesült - közölték a regionális kormányzók.

18:56
augusztus 27, 2023
Vágólapra másolva!

Tűzharc volt egy megszállt területen

A megszállt Berdjanszkban egy vállalkozás területén folyó heves tűzharcról érkezett jelentés. A helyi lakosok szerint az oroszok különféle eszközöket és berendezéseket vittek oda vittek oda.

A Zaporizzsjai terület kormányzója, Rogov azt állítja, hogy "ipari hulladék kapott lángra egy nyílt területen".

19:46
augusztus 27, 2023
Vágólapra másolva!

Meghalt egy toborzótiszt Kárpátalján

A férfit egy Ungvár melletti edzőpálya közelében találták meg, majd kórházba szállították – írta meg az Ukrinform.

A kárpátaljai területi rendőrség szóvivője úgy tudja, hogy a férfi a kórházban meghalt.

A katona halála miatt büntetőeljárás indult"

– közölték.

A Mandiner információi szerint a szóban forgó férfi Vaszil Sztetsz, aki a háború előtt futballedző volt, valamint egy helyi iskola testnevelő tanára. A katona hozzátartozói a közösségi médiában közzétették, hogy a férfi fejsérülést szenvedett.

20:41
augusztus 27, 2023
Vágólapra másolva!

Szó sincs ukrán áttörtésről

Az orosz fő védelmi vonal várva várt áttörése nem történt meg a tegnapi nap folyamán, mint ahogyan azt a magyar média immár sokadik alkalommal bejelentette – jelentette Robert C. Castel Izraelben élő biztonságpolitikai szakértő Facebook-posztjában.

– jegyezte meg a szakértő, hozzátéve: Mindez arra enged következtetni, hogy bármilyen örömzsivaj, illetve gyászmenet az áttöréssel kapcsolatban egyelőre megalapozatlan.

21:20
augusztus 27, 2023
Vágólapra másolva!

A békéért tűzijátékoztak Japánban

Ezer színben pompázó tűzijátékot lőttek fel egy japán fesztiválon – írja a Mandiner a SkyNewsra hivatkozva.

A japánok az ukrajnai békére szólítják fel a világot a tűzijáték figyelemfelkeltő segítségével. Az eseményen a tűzijáték virág formájában jelenítette meg az ukrán nemzeti színeket – teszik hozzá.

22:04
augusztus 27, 2023
Vágólapra másolva!

Az Északi Áramlat mielőbbi javítását sürgetik

Az Északi Áramlat és az Északi Áramlat 2 (NSP) robbanások következtében megsérült vezetékeket a lehető leghamarabb helyre kell állítani – jelentette ki Michael Kretschmer, Szászország tartomány miniszterelnöke vasárnap.

Szerinte ezzel öt-tíz évre biztosítható az állam energiaellátása. Kretschmer rámutatott, hogy a vezeték ágai a korrózió miatt végleg tönkremehetnek, ha nem javítják ki őket mielőbb.

Kretschmer szerint a jó politika jele lenne, ha Németország energiaellátására

 

minél több lehetőséget tartanának fenn.  

A legnagyobb európai gázvezetékek, az Északi Áramlat és az Északi Áramlat-2 mindkét ágát 2022 szeptemberének végén robbantották fel. Vlagyimir Putyin orosz elnök nemzetközi terrorcselekménynek nevezte az incidenst.

22:42
augusztus 27, 2023
Vágólapra másolva!

Tucker Carlson interjút kért Putyintól

Tucker Carlson, a Fox News egykori műsorvezetője interjút kért Vlagyimir Putyintól – közölte Margarita Simonyan, a Rosszija Szegodnya médiacsoport és az RT tévécsatorna főszerkesztője a Rosszija 1 tévécsatornának.

Carlsont azért menesztették a csatornától, mert a cég szerződésszegéssel vádolta meg, amiért saját műsort indított a Twitteren.

A műsorvezető egyébként

rendszeresen bírálta már Joe Biden amerikai elnököt,

valamint vizsgálatot követelt az amerikai vezető fia, Hunter Biden ellen is, a demokratákat pedig "szarvasgombát kereső disznókhoz" hasonlította a hatalomvágyuk miatt. Emellett bírálta az amerikai hatóságokat a Kijevnek nyújtott túlzott mértékű katonai segélyekre fordított kiadások miatt is.

06:25
augusztus 28, 2023
Vágólapra másolva!

Ez a közvetítésünk véget ért

Friss tudósításunkat ITT TALÁLJA.