Sargentini-jelentés: Orbán Viktor felszólalásával indul a vita

Események

ORBÁN Viktor
Orbán Viktor miniszterelnök érkezik az Európai Parlament plenáris ülésére Strasbourgban 2018. szeptember 11-én
Vágólapra másolva!
Ma vitázik az Európai Parlament a Sargentini-jelentésről. Orbán Viktor miniszterelnök is felszólal a magyar álláspont védelmében. A szavazás csak szerdán lesz, ám még ha el is indul hetes cikk szerinti eljárás, szinte biztosan nem jut el a végéig. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn minősített hazugságok gyűjteményének nevezte a jelentést. Szerinte az bosszú azért, mert Magyarország nem hajlandó illegális bevándorlók befogadására.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül53 bejegyzés
16:47
szeptember 11, 2018
Vágólapra másolva!

Megvívunk a magunk igazáért

„Magyarország, ahogy korábban, ezúttal is megvívja a maga igazáért a csatát" - mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő a Sargentini-jelentés vitáját megelőzően. Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője szerint a dokumentum elfogadása körül jogi csűrés-csavarás zajlik, pedig a szabályozás világos.

16:51
szeptember 11, 2018
Vágólapra másolva!

Sargentini állítása nagyon-nagyon messze áll a valóságtól

Bár Judith Sargentini, zöldpárti európai parlamenti képviselő (EP) azt állította, hogy független szervezetek, és intézmények véleményeinek „becsatornázását" követően készítette el jelentesét, ez nagyon-nagyon messze áll a valóságtól. Az Origo utánajárt annak, honnan is tájékozódott a holland politikus, hogy ilyen botrányosan silány jelentést állított össze. Kik is ezek a „megkérdőjelezhetetlen függetlenségű" szervezetek, amelyekről beszélt. Aki eddig elhitte, hogy politikai motivációktól mentesen született meg a Sargentini-jelentés, annak most nagyot kell csalódnia.

16:51
szeptember 11, 2018
Vágólapra másolva!

Kovács Zoltán: Rémisztő hallgatni ezeket a képtelenségeket

Kovács Zoltán kormányszóvivő Brüsszelbe látogatott hétfőn, ahol az újságírókkal folytatott beszélgetés fő témája a Sargentini-jelentéssel kapcsolatos magyar kormányzati álláspont ismertetése volt. A kormányszóvivő a BBC rádiónak is nyilatkozott. Rémisztő hallgatni azokat a képtelenségeket, amelyeket Judith Sargentini, az Európai Parlament (EP) holland zöldpárti képviselője beszél immár csaknem másfél éve, amióta elkezdte összeállítani Magyarországról szóló jelentését – mondta.

16:52
szeptember 11, 2018
Vágólapra másolva!

Soros-csapatjáték a javából

Az Amnesty International nem lacafacázott, egy az egyben kimondta, a holland politikus jelentése rendben van. Legújabb akciójukban egyértelműen az a legmeredekebb, hogy bejegyzésükben ugyanazt a cikket osztották meg, mint amit pár nappal korábban Judith Sargentini, holland zöldpárti EP-képviselő Twitteren, csak magyar nyelven. Vélelmezhetően valaki időközben lefordította a Soros-párti politikus által tweetelt írást, amit aztán pár nappal később a hazai Soros-világ karakteres szereplője is közzétett. Ez csapatjáték a javából!

16:55
szeptember 11, 2018
Vágólapra másolva!

Sargentini lelép a szavazás után

Arról is beszámoltunk, hogy egy nappal az általa készített jelentésről szóló vitát megelőzően a magyarfóbiás politikus egy holland lapnak elárulta, nem vállalja a következő ciklust az Európai Parlamentben. Teljesítette a küldetését, vagy az egész csupán politikai kavarás a Magyarország számára sorsdöntő szavazás előtt?

16:57
szeptember 11, 2018
Vágólapra másolva!

Ezt mondta a magyar ellenzék

A Sargentini-jelentés keddi vitáján és szerdai szavazásán a magyar helyzet van napirenden. Az Origo összegyűjtötte a kormányellenes pártok elmúlt napokban tett nyilatkozatait, hogyan állnak a kérdéshez. Az összkép elkeserítő lett.

16:59
szeptember 11, 2018
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Azért megyek, hogy megvédjem Magyarországot - videó

17:04
szeptember 11, 2018
Vágólapra másolva!

Gyülekeznek a képviselők

Már gyülekeznek a képviselők a strasbourgi ülésteremben a Sargentini-jelentésről szóló vitára.

17:07
szeptember 11, 2018
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor meg fogja védeni Magyarország becsületét

Orbán Viktor miniszterelnök meg fogja védeni Magyarország becsületét az igaztalan vádakkal szemben, ki fog állni a magyarokért a Sargentini-jelentés délutáni európai parlamenti (EP) vitájában – mondta Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója.

17:11
szeptember 11, 2018
Vágólapra másolva!

Visszaélt Sargentini az egyetemek nevével

Több tekintélyes hazai egyetem nevével is visszaélt a Sargentini-jelentés, az érintettek között a Pécsi Tudományegyetem (PTE) és az ELTE jogi kara is szerepel. A PTE ezzel kapcsolatban közleményt adott ki, amelyben cáfolta, hogy együttműködött volna Judith Sargentinivel. Az ELTE levélben tiltakozott a nevével való visszaélés miatt, de a bevándorláspárti holland EP-képviselő még válaszolni sem volt hajlandó a vezető magyar felsőoktatási intézménynek.

17:11
szeptember 11, 2018
Vágólapra másolva!

Kezdődik a vita

Kezdődik a vita, Sargentini azt mondta, meglepődött, mert azt hitte, hogy többen jönnek el.

17:12
szeptember 11, 2018
Vágólapra másolva!

Taps fogadta Orbán Viktor miniszterelnököt

Sargentini beszéde alatt érkezett Orbán Viktor miniszterelnök az ülésterembe, nagy taps fogadta.

17:15
szeptember 11, 2018
Vágólapra másolva!

Sargentini a szokásos hazugságokat mantrázta

Sargentini beszédében ismét unalmas lózungokat puffogtatott. A holland bevándorláspárti politikus a hazai balliberális portálok és Soros György álcivil szervezeteinek hazugságait mantrázta.

17:19
szeptember 11, 2018
Vágólapra másolva!

A lengyelekbe is belerúgtak

Sargentini szerint ő maga is az uniós szerződés őre. Úgy látja, Magyarország megsértette az uniós szerződést, ezért kell elindítani a hetes cikkely szerinti eljárást. Ingeborg Grassler, a költségvetési bizottság vezetője szerint csak Lengyelországban rosszabb a helyzet.

17:21
szeptember 11, 2018
Vágólapra másolva!

Az a baj, hogy nem engedünk be migránsokat

Ismét kibújt a szög a zsákból: az EP kulturális bizottságának a vezetője szerint azért kell megbüntetni Magyarországot, mert nem engedünk be migránsokat.

17:26
szeptember 11, 2018
Vágólapra másolva!

Timmermans is Soros kottájából játszik

Frans Timmermans, az Európai Bizottság első alelnöke is szépen felmondta a Soros-leckét és a szokásos hazugságokat.

17:31
szeptember 11, 2018
Vágólapra másolva!

Megfenyegették hazánkat

Timmermans arról is beszélt, hogy Lengyelország ellen már elindult a hetes cikk szerinti eljárás, majd megfenyegette Magyarországot. 

17:33
szeptember 11, 2018
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Azért védem a hazámat, mert a függetlenség és Európa becsület kérdése.

Orbán Viktor azt mondta, tudja, hogy az EP megszavazza a jelentést, de ennek ellenére eljött. Önök most egy országot és népet fognak elítélni - tette hozzá. Azt a Magyarországot fogják elítélni, aki vérével védte Európát, és fellázadt a Szovjetunió ellen, és megnyitotta a határait a keletnémet sorstársai előtt. Magyarország megharcolt a szabadságáért és a demokráciáért. Az Önök előtt fekvő jelentés sérti az országot - mondta Orbán.

17:36
szeptember 11, 2018
Vágólapra másolva!

Orbán: A jelentést olyanok írták, akik alapvető tényekkel sincsenek tisztában

Önök azt hiszik, hogy jobban tudják, mi kell a magyar népnek. Ez a jelentés kettős mércét alkalmaz, hatásköröket lép túl, az elfogadás módja sérti a szerződést - mondta Orbán. Nekünk a demokrácia és a szabadság nem politikai, hanem erkölcsi kérdés. Orbán Viktor elmondta, ki akarnak minket rekeszteni az európai döntéshozatalból. A különbségek nem adhatnak okot arra, hogy kirekesszenek minket a közös Európából - tette hozzá. Mi vagyunk az európai parlament legsikeresebb pártja - mondta a kormányfő. Ezt a jelentést olyanok írták, akik alapvető tényekkel sincsenek tisztában. 37 helyen vannak tárgyi tévedések a jelentésben.

17:39
szeptember 11, 2018
Vágólapra másolva!

Orbán: Megvédtük Magyarországot és Európát

Több törvény ügyében kötöttem megállapodást a bizottsággal, de ez a jelentés felrúgja a korábbi megállapodásokat, mindez pedig csapást mér a konstruktív párbeszédre - mondta Orbán Viktor. Mi megvédjük a határainkat és mi döntjük el, kikkel élünk együtt. Megvédtük Magyarországot és Európát. Ez az első eset, hogy egy közösség elítéli a saját határőreit - mondta Orbán. Visszautasítom,, hogy a migránspárti erők hazug vádakkal támadják az országot. Bármi is lesz a döntés nem engedünk a zsarolásnak, készen állunk a jövő májusi választásokra, ahol az emberek visszahizhatják a demokráciát az európai politikába - mondta Orbán. 

17:43
szeptember 11, 2018
Vágólapra másolva!

Este dönt az Európai Néppárt

Manfred Weber, az Európai Néppárt vezetője arról beszélt, egy demokráciában a többség kormányoz. Mindig is támogattuk a vitát, a múltban Magyarország mindig kész volt a kompromisszumra. Az EPP ma este dönt a szavazási irányelvről - tette hozzá. Weber szerint párbeszédre van szükség.

17:46
szeptember 11, 2018
Vágólapra másolva!

Weber: Romániát is meg kellene vizsgálni

Romániában a baloldali kormány visszaélt a többségével, ezt is a plenáris ülés napirendjére kellene tűzni - mondta Weber. Európának szüksége van arra, hogy megvédje saját értékeit, csak akkor van jövőnk, ha összefogunk - tette hozzá.

17:50
szeptember 11, 2018
Vágólapra másolva!

Nem hazudtolta meg magát a szocdem vezető

Udo Bullmann, a szocialista frakció vezetője elmondta, hogy 2010 óta folyamatosan vitában állnak a magyar kormánnyal. A szocdem vezető a szokásos magyar ellenzéki hazugságokkal próbált érvelni.

17:54
szeptember 11, 2018
Vágólapra másolva!

Lengyel kiállás: demokratikusan megválasztott kormányt támadnak

Antoni Legutko, a konzervatívok frakcióvezetője arról beszélt, hogy egy demokratikusan megválasztott kormányt támad az EP. A Fidesz támogatottsága stabil, nem a hófehérke és a hét törpe választotta meg a kormányt. Ha nem tetszik ez sokaknak, akkor töröljék el a választást Magyarországon, jelöljenek ki valakit, Timmermans Úr biztosan szívesen vezetné az országot - mondta Legutko. A politikus szerint a magyar kormány a CEU előjogait akarja megszüntetni, ennek semmi köze a szólás-és tanszabadsághoz.

17:56
szeptember 11, 2018
Vágólapra másolva!

Legutko: Ez az egész nem produktív

Legutko szerint ez az egész előadás nem produktív, és mindig az adott támadás alatt lévő kormány támogatottsága megnő, ahogyan az Lengyelországban történt.

18:00
szeptember 11, 2018
Vágólapra másolva!

A liberális vezér is megszólalt

Guy Verhofstad, a liberálisok vezetője, Soros György egyik leghűségesebb ember szerint ma Magyarországot nem is lehetne felvenni az unióba, majd azon rimánkodott, hogy az EPP szavazzon Magyarország ellen.

18:03
szeptember 11, 2018
Vágólapra másolva!

Újabb zöldségek

Philippe Lamberts, a Zöldek vezetője sem tudott elrugaszkodni az álomvilágból, mivel neki is sikerült felmondania a Soros-féle álcivil szervezetek hazugságait.

18:08
szeptember 11, 2018
Vágólapra másolva!

Farage: Helyes, hogy Orbán kiállt Soros ellen

Nigel Farage, brit függetlenségi párti képviselő közölte, Orbán Viktor kiáll az európai kultúráért és a népéért. Farage szerint a magyarok biztosan emlékeznek arra, hogy ismeretlen politikusok oktatják ki az embereket. Timmermans urat senki sem választotta meg, ezért nem is lehet leváltani - tette hozzá. Farage elmondta, a brezsnyevi liberalizált szuverenitást érvényesíti az EU Magyarország ellen, mert volt mersze kiállni Soros György ellen. 

18:11
szeptember 11, 2018
Vágólapra másolva!

"Itt boszorkányüldözés zajlik"

Nicolay Bay, az ENF frakció vezetője elmondta, itt boszorkányüldözésről van szó. Nem megválasztott bürokraták kényszerítik az emberekre a migránsokat, csak Magyarországon volt nemzeti konzultáció. Ön a valódi civilizáció védelmezője - mondta Bay Orbánra utalva. A francia politikus kiállt a nemzetek Európája mellett. 

18:13
szeptember 11, 2018
Vágólapra másolva!

Morvai: Két érték mellett kell választani

Morvai Krisztina, független képviselő elmondta, hogy két érték mellett kell választani az unióban jövőre. Mi megakadályoztuk a migrációt, megvédtük Európa határait, óvjuk a keresztény európai értékeket - tette hozzá.

18:16
szeptember 11, 2018
Vágólapra másolva!

Szájer József: Van Önnek bőr a képén?

Van Önnek bőr a képén, hogy a maga elvtársai tették tönkre Magyarországot, és ezután kioktasson minket - mondta Szájer József a kommunisták frakcióvezetőjének. A fideszes EP képviselő elmondta a Sargentini-jelentés túlterjeszkedik az unió jogán, és ellentétes a jogállamon. Félnek Önök a szavaktól? - tette fel a kérdést a Szájer annak kapcsán, hogy csak öt percet kapott Orbán. Azért teszik mindezt, hogy bosszút álljanak a tömeges migrációt elvető magyaroknak - mondta Szájer. 

18:21
szeptember 11, 2018
Vágólapra másolva!

Jurek: A felbomlás állapotában van az EU

Marek Jurek, lengyel konzervatív képviselő elmondta, a felbomlás állapotában van az EU pont azon viták miatt, mint ami most zajlik. A változásokat nem lehet feltartóztatni az unióban, és tárgyalni kell azon nemzetekkel, akik saját maguk akarnak dönteni a jövőjükről. Rendőrségi eszközt akarnak csinálni bizonyos jogi eszközökből - mondta Jurek.

18:30
szeptember 11, 2018
Vágólapra másolva!

"Sok millió német polgár áll Orbán Viktor mögött"

Egy német zöldpárti képviselő ismét a rasszista kártyát dobta be, majd pedig egy kommunista politikus tartott erkölcsi leckét. Egy képviselő védelmébe vette a magyar kormányfőt, hogy semmilyen rasszizmus nincsen az országban és a cigányokat sem éri semmilyen bántódás Magyarországon.  Jörg Meeuthen, ENF-frakciótag szerint sok millió német polgár áll Orbán Viktor mögött.

18:33
szeptember 11, 2018
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor jobban védte az unió értékeit, mint az EP

Auke Zijlstra elmondta, hogy a migránsok megállításával Orbán Viktor sokkal jobban védte az unió értékeit, mint az EP. Balczó Zoltán arról beszélt, hogy a migránsok elutasítása miatt került a vádlottak padjára Magyarország. A jobbikos politikus pártjának kétkulacsos álláspontját felmondta, és közölte tartózkodni fog, ami azt jelenti, hogy támogatja a hetes cikk szerinti eljárást.

18:38
szeptember 11, 2018
Vágólapra másolva!

Rossz irányba megy Európa

Branislav Škripek szerint sokan szeretnék, ha a közép-európai országok Brüsszel téves iránymutatásait követnék. Eltérő vélemények vannak Európában, de úgy tűnik, rossz irányba megyünk, és ismét centralizálni akarnak mindent az unióban.

18:43
szeptember 11, 2018
Vágólapra másolva!

A szuverenitás védelme a legfontosabb

Mara Bizzotto olasz képviselő közölte, hogy az országok szuverenitása védelme a legfontosabb a migráció ellen és Soros támadásai ellen.

18:48
szeptember 11, 2018
Vágólapra másolva!

Finn képviselő: Ezért akarják megbüntetni Magyarországot

Ujhelyi István, az MSZP EP-képviselője szerint nem kell Európát megvédeni. Jussi Halla-Aho finn képviselő elmondta, hogy a magyar kormány igazi bűne, hogy meg akarja állítani a bevándorlást. A magyar szavazók nem szeretnék elkövetni azokat a katasztrofális hibákat, amik nyugaton már megtörténtek.

18:50
szeptember 11, 2018
Vágólapra másolva!

"Orbán Viktor megőrizte Magyarország büszkeségét"

Bernard Monot, francia képviselő szerint Orbán megőrizte Magyarország büszkeségét a globális erőkkel és Sorossal szemben. Helyes lépéseket tett a magyar kormányfő a magyar szuverenitás védelmében - tette hozzá. Orbán hteles alternatíva Merkellel és Macronnal szemben - mondta Monot. Harald Vilimsky osztrák szabadságpárti képviselő elmondta, Orbán volt az egyetlen a migrációs válságban, aki végrehajtotta az európai szabályokaat.

18:53
szeptember 11, 2018
Vágólapra másolva!

Gál: A magyarok felháborodva figyelik, ahogy meg akarják védeni őket

Gál Kinga, a Fidesz EP képviselője arról beszélt, hogy a magyar állampolgárok felháborodva figyelik, ahogy meg akarják őket védeni. Sokan petíciókban tiltakoznak - tette hozzá. Ez egy politikai eszköz, aminek két célja van: megbüntetni hazánkat a migráció miatt, valamint megosztani a néppártot a választás előtt. Ez a jelentés nem minket, hanem azokat minősíti, akik ideológiai alapon készítették el. 

18:56
szeptember 11, 2018
Vágólapra másolva!

Orbán: Magyarország nem fog engedni a zsarolásnak

19:02
szeptember 11, 2018
Vágólapra másolva!

"Hinnünk kell a magyarokban"

Anders Primdahl Vistisen, az ECR képviselője is nevetségesnek tartja ezt a vitát, és ha folytatódnak ezek a támadások Magyarország ellen, akkor az európaiak az egész integrációs folyamatot fogják megunni. Hinnünk kell a magyarokban - tette hozzá.

19:09
szeptember 11, 2018
Vágólapra másolva!

Járóka: Egy jobb Európában reménykedtem

Peter Lundgren, konzervatív politikus szerint egy iskolás jelenethez hasonlít az egész eljárás, amikor a nagyok leüvöltik az egyik gyerek fejét. Ez a jelentés egy összeollózott anyag, az EU Magyarország szuverenitását prróbálja korlátozni. Járóka Lívia szerint semmi sem indokolja a jelentés megszavazását. 1989-ben egy jobb Európában reménykedtem, úgy tűnik most is ez a helyzet. A fideszes EP-képviselő szerint romaügyekben megvezették a képviselőket. Magyarország mindent elkövet a cigány szegregáció ellen, hároméves gyerekek járnak már integrált óvodákba. Járóka szerint egy hetes cikkely megindítása ilyen érvek mentén bármelyik uniós állam meglennének. 

19:12
szeptember 11, 2018
Vágólapra másolva!

Így hasad szét az Európai Parlament

A vita általános jellemzője, hogy a balliberális képviselők mantrázva mondják fel a Soros-féle álcivil szervezetek már sokszor leleplezett hazugságait. A képviselők egy másik része pedig teljesen világosan látja, hogy Magyarország azért került a vádlottak padjára, mert kiállt az illegális migrációval szemben.

19:16
szeptember 11, 2018
Vágólapra másolva!

"A magyar emberek kimondják, nem kérnek a migránsokból"

Kósa Ádám, a Fidesz képviselője arról beszélt, hogy Magyarország 2010 áprilisában döntött: kétharmados többséget kapott a Fidesz-KDNP-szövetség. Az egyenes beszéd és cselekvés már akkor szemet szúrt azoknak, akik hasznot húztak a korábbi időszakból - tette hozzá. Kimondjuk, hogy a magyar emberek nem kérnek az illegális bevándorlásból, és nem kérünk kioktatást sem. Csak a Fidesz küldött az EP-be egy fogyatékos és roma származású képviselőt - hangsúlyozta Kósa. „Nem Magyarország és az unió érdekét szolgálja ez a jelentés”.

19:20
szeptember 11, 2018
Vágólapra másolva!

Cseh képviselő: Nem tudom támogatni a Sargentini-jelentést

Anna Zaborská cseh képviselő arról beszélt, hogy nem tartozik az EU kompetenciájába, hogyan definiáljuk a családot. Nem tudom támogatni a Sargentini-jelentést - tette hozzá.

19:25
szeptember 11, 2018
Vágólapra másolva!

Járóka Lívia újabb hazugságokra hívta fel a figyelmet

Milan Zver, szlovén EP-képviselő arról beszélt, hogy a Sargentini-jelentés olyan politikai és szakmai problémákat emel ki, amelyek nem tartoznak uniós hatáskörbe. Járóka Lívia viszonválaszában elmondta, hogy hazugok a Sargentini-jelentés azon részei, miszerint a Fidesz kormányzása alatt működött volna a Magyar Gárda. Felhívta a figyelmet arra is, hogy pont a Fidesz kormányzása alatt ítélték el a romagyilkosságok elkövetőit is.

19:28
szeptember 11, 2018
Vágólapra másolva!

Hamarosan Orbán Viktor válaszolhat

Most a képviselők válaszolnak a korábbi felvetésekre. Hamarosan Orbán Viktor miniszterelnök válaszolhat a felvetett dolgokra.

19:31
szeptember 11, 2018
Vágólapra másolva!

Ismét előjött az 1956-os párhuzam

Nincsen olyan súlyos gond a kisebbségekkel Magyarországon, mint ahogyan azt sokan állítják - mondja egy olasz képviselő. A politikus azt mondta, hogy őt az 1956-os szabadságharcra emlékezteti Orbán Viktor küzdelme.

19:34
szeptember 11, 2018
Vágólapra másolva!

Párbeszédet sürgetett egy olasz képviselő

Párbeszédre lenne szükség - mondta egy másik olasz EP képviselő a Forza Italia soraiból.

19:38
szeptember 11, 2018
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Itt nem a magyar kormányt, hanem Magyarországot akarják elítélni

Orbán Viktor miniszterelnök viszontválaszában azt mondta, hogy egy 108 oldalas jelentésben cáfolják a Sargentini-jelentést, amit mindenkinek elküldtek. Ön jobban gyűlöl minket, konzervatív-keresztényeket, mint amennyire szereti Európát - mondta Verhofstadnak Orbán. Azon magyar képviselőknek, akik megszavazzák a jelentést pedig azt mondta, hogy ők jobban gyűlölik Őt, mint amennyire szeretik az országot. Weber úr Ön kettős mércével mér a CEU kapcsán, mert Bajorországban is hasonló szabályok vannak - mondta Orbán. Az antiszemitizmusról azt mondta, hogy Közép-Európában csökken, miközben Nyugaton nő. Mi, európai néppártiak gyengék vagyunk, mert úgy táncolunk, ahogyan a szocialisták és a liberálisok fütyülnek - mondta Orbán. Itt nem a magyar kormányt, hanem Magyarországot akarják elítélni - mondta a kormányfő.

19:41
szeptember 11, 2018
Vágólapra másolva!

Timmermans szerint lényegtelen, hogy őt ki választotta

Timmermans szerint teljesen lényegtelen, hogy őt demokratikusan választották-e vagy sem.

19:46
szeptember 11, 2018
Vágólapra másolva!

Sargentini is megszólalt

Sargentini az utolsó felszólaló. Azt mondta, hogy szavazza meg mindenki a jelentést.

19:47
szeptember 11, 2018
Vágólapra másolva!

Véget ért a vita

Vége a Sargentini-jelentésről szóló EP-vitának. Holnap szavaznak a jelentésről, hogy elindul-e a hetes cikk szerinti eljárás Magyarország ellen.