Vágólapra másolva!
A fenti címmel megjelent kötet tanulmányai a Mindentudás Egyeteme és a World Science Forum - Budapest elméleti tanulságait dolgozzák fel.
Vágólapra másolva!

A könyv a "Tudás és társadalom kommunikációja - a tudományos kutatás és technológiai fejlesztés társadalmi jelenléte" kutatási és kommunikációs program első eredményeit foglalja össze. E kutatásokhoz a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal Jedlik Ányos programja biztosít támogatást.

Az MTA Székházában tartott könyvbemutatón Fábri György, a kiadvány szerkesztője, az MTA kommunikációs igazgatója hangsúlyozta: kutatásaik alapján az igazságérvényre igényt tartó tudományosság esélyét a hálózatos tudományszervezet és a kommunikációképes kutatás erősítheti meg. A kutatási program elkötelezett a tudományszkeptikus főárammal szemben, érkezzen az akár a rövid távú technokrata haszonelvűség, akár a nyugati kultúra racionalitás-elvének megkérdőjelezése irányából.

A kötet az elméleti megközelítések ismertetése mellett konkrét példákat és a gyakorlatban is használható tudománykommunikációs megoldásokat mutat be. A válogatás célja, hogy igazolja a magyar tudományos közösség és döntéshozók számára: érdemes megismerni a kutatás-fejlesztés legújabb kommunikációs fejleményeit!

A könyv a "Tudomány - Társadalom - Kommunikáció" címmel induló új sorozat első kiadványa, az idei esztendőben a sorozat további köteteinek megjelenése várható.

Az új kötet elektronikusan a www.tudastars.hu honlapon is olvasható.