Még közelebb a közönséghez!

Vágólapra másolva!
Február 27-én, Varga János előadásával megkezdődött a Mindentudás Egyeteme nyolcadik, 2006 tavaszi szemesztere.
Vágólapra másolva!
Naptár/mindentudasegyeteme/20041219naptar1.htmlA nyolcadik szemeszter programja

Az ME alapítói, a Magyar Tudományos Akadémia és a Magyar Telekom a program hetedik szemeszterében továbbra is kiemelkedő közönségérdeklődést tapasztaltak az előadásokon, valamint azok televíziós, illetve rádiós közvetítésekor. Ezért döntöttek úgy, hogy folytatják, sőt, továbbfejlesztik a magyar tudományos ismeretátadást megújító sorozatot, megfelelve a növekvő nézői elvárásoknak.

A nyolcadik szemeszterben az előadások helyszíne megváltozik: az ME megköszönve a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemnek, hogy otthont adott hét szemeszterének, idén tavasztól a Jövő Házában rendezi előadásait, az Informatikai és Hírközlési Minisztérium támogatásával. Itt korszerű televíziós körülmények között kerül sor a felvételekre, valamint a nézők számára is könnyebben megközelíthető az új helyszín. A technikai lehetőségeket kihasználva az interneten - egyelőre korlátozott számú felhasználó - élőben követheti az előadásokat -, így online nézői visszajelzések is bekapcsolhatók lesznek (chat, webkamera, szavazás, kérdésküldés). Az interaktivitás hangsúlyos szerepet kap az előadásokban is: több televíziós bejátszást, helyszíni és előzetes szavazást, véleménynyilvánítást, felkért kommentálásokat alkalmaz az ME stábja.

A nyolcadik szemeszter programjának kialakításakor a fő szempont volt: a tudomány válaszainak bemutatása a mindennapjainkat érintő gyakorlati kérdésekre.

Az őszi szemeszterben tervezett témák közül egy kis ízelítő: az egyre nagyobb népszerűségű iWIW közösségi portál, a vadászat, a katonai repülés, a transzplantáció, a sejtmembránok, a gyógyszerkémia, a stroke, a transzgenikus növények, és természetesen méltó helyet kap a sorozatban az 1956-os forradalom.