Guinness Világrekord-kísérlet a Csodák Palotájában

Vágólapra másolva!
24 órás nonstop Fizika-show 2005. április 18-19-én
Vágólapra másolva!

A Csodák Palotája, Közép-Európa mindmáig egyetlen interaktív tudományos központja is csatlakozik a Fizika Nemzetközi Évét övező világméretű mozgalomhoz: az USA-beli Princetonból kiinduló, a világon egy nap alatt körbefutó jubileumi fénystafétához kapcsolódva 2005. április 18-án hétfőn 18 órától másnap 18 óráig, azaz 24 órán át mutatnak be látványos fizikai kísérleteket, ismétlés és szünet nélkül.

24 órás nonstop fizika-show!http://www.origo.hu/attached/20050401guinnessplakat2.pdfMeghívóA Fizika Éve a Csodák Palotájában/mindentudasegyeteme/20050211afizika.htmlA középiskolai tanárok bemutatkó-sorozatának nyitórendezvényéről

A Csodák Palotájában egyébként az év minden napján láthatnak látványos fizikai kísérleteket bemutató előadásokat az érdeklődők. A Fizika Éve alkalmából továbbá minden hónap utolsó szombatján meghívnak az egész országból olyan pedagógusokat bemutatót tartani, akik hosszú évek munkájával dolgoztak ki diákjaik számára új, érdekes demonstrációs eszközöket, kísérleteket.

Április 18-án pedig elkezdenek kísérletezni és abba sem hagyják egy teljes napig!

Mindenkit várnak a 24 órás fizika show-ra a Csodák Palotája Öveges-termében!

(Természetesen a rekordkísérlet ideje alatt kiállításuk interaktív játékai is mindvégig a látogatók rendelkezésére állnak - a szakképzett demonstrátorokkal együtt.)

Akinek pedig esetleg nem sikerülne bejutnia, az interneten folyamatos közvetítés segítségével lehet részese az eseményeknek a www.neteyes.hu oldalon.