Magyar kardozóé az arany egyéniben is

Vágólapra másolva!
A magyar kardvívók az egyéniben is megőrizték világelsőségüket. A vívóválogatottból Kárpáti Rudolf szerezte meg az aranyat, Gerevich és Kovács ezúttal gyengébben szerepeltek.
Vágólapra másolva!

A csütörtök délután lebonyolított kard egyéni döntőben Kárpáti Rudolf hat győzelemmel és egy vereséggel megszerezte az első helyet. A második helyen meglepetésre a lengyel Pawlowski végzett, harmadiknak pedig a szovjet Kuznyecovot hirdették ki. Gerevich és Kovács mérsékeltebb teljesítményt nyújtott. Gerevich ötödik, Kovács pedig hetedik volt.

"Kárpáti nagyszerű vívást mutatott be" - értékeli Rozgonyi György a győzelmet. "Kevésbé lehetünk azonban megelégedve a két másik versenyzőnk helyezésével." A vívók mestere szerint a probléma abban rejlett, hogy a magyarok az elődöntőkben nem voltak hajlandóak taktikázni.

"Az olaszok évek óta körbeverik egymást, vagyis minden olasz egy győzelem és egy vereséggel indul a külföldiek elleni mérkőzésre. Mi, illetőleg Bay Béla csapatkapitány úgy találtuk helyesnek és sportszerűnek, hogy a mieink komolyan vívjanak. Következménye ennek az volt, hogy már a verseny első harmadában mind Gerevichnek , mind Kovácsnak több veresége volt, s ez jóformán lehetetlenné tette győzelmi esélyüket."