Bizonytalan a férfitőr-csapat

Vágólapra másolva!
Továbbjutott a döntőbe a magyar férfitőr-csapat, de meglepően bizonytalanul vívtak az esélyeseknek tartott sportolók. Ausztrália ellen csak találataránnyal győzött Magyarország.
Vágólapra másolva!

November 23-án reggel kezdett a magyar férfitőr-csapat. Az első fordulóban három csoportra osztva vívtak az egyes országok válogatottjai, közülük az első két helyezett jutott tovább. Magyarország a C csoportban Ausztráliával került össze. A magyar tőrcsapat bizonytalanul vívott Ausztrália ellen. Az eredmény 8:8 lett, a magyarok csak a job találataránnyal tudták kivívni a továbbjutást. (45:50 a magyarok javára)

"Idegesek voltunk" - mondja Gyuricza József, a tőrcsapat tagja. "4-0-s vezetés után megtorpantunk. 8-7-nél az ausztrálok átvették a vezetést. Szerencsére a maximális eredményt kihoztam az utolsó csörtéből, és az 5-0-s győzelmemmel a magunk javára fordítottuk az eredményt."

Az elődöntő két csoportban zajlott le, és innen szintén az első két helyezett jutott be a döntőbe. A magyarok itt a B csoportban vívtak Szovjetunióval. Ez a meccs már nem tartogatott ennyi izgalmat: A szovjet csapatot már már fölényesen (11:5) győzték le, így magyarok a döntőbe jutottak.

A döntőbe tehát Magyarország, Franciaország, az Egyesült Államok és Olaszország jutott - a várakozásoknak megfelelően.