Vívóink aranyra esélyesek

Vágólapra másolva!
A francia AFP hírügynökség szerint az első helyekért - mint már annyiszor - ismét a francia, olasz és magyar sportolók indulnak szinte más országbeli vetélytárs nélkül.
Vágólapra másolva!

Az AFP hírügynökség részletesen foglalkozik a november 23-án kezdődő olimpiai vívóversenyek esélyeivel. Ebben a küzdelemben nyolc ország indítja versenyzőit, mégpedig Franciaország, Olaszország, Magyarország, Belgium, Nagy-Britannia, Szovjetunió, Egyesült Államok és Ausztrália. A franciák azt remélik, hogy meg tudják őrizni csapatbajnokságukat. Az egyéni tőrversenyben az AFP a magyar Gyuriczát és Fülöpöt tartja a francia D'Oriola és az olasz E. Mangiaretti legveszélyesebb ellenfelének.

A női tőrversenyben a világbajnok Dömölky Lídia indul a legtöbb eséllyel a francia hírügynökség véleménye szerint, de a fiatal magyar bajnoknő ezúttal számos kiváló tőrözővel találja magát szemben.

A párbajtőr csapat és egyéni bajnokságban az olaszoknak adja a legtöbb esélyt. Csapatukban van ugyanis a világbajnok Anglesio és az olimpiai bajnok Mangiarotti is.

A kardversenyről szólva megállapítja az AFP, hogy a magyarok csapatban és egyéniben egyaránt nagy esélyesek, hiszen Gerevich Aladár, Kovács Pál és Kárpáti Rudolf a világ legkitűnőbb specialistái, és bár élénk ellenállásra találnak majd olasz és francia részről, valószínűleg maguk között döntik majd el az egyéni bajnokság sorsát.

Sok ország sportolói már az olimpia színhelyén edző-mérkőzéseket vívnak egymással. Legutóbb a francia és ausztrál vívók mérték össze erejüket s tőrben 27:3, párbajtőrben pedig 14:6 arányban győztek a franciák.