Kislányt szeretnél? Elég egy evőkanál ecet...

Vágólapra másolva!
Szeretnéd előre tudni, hogy fiad vagy lányod születik? Most adunk két tippet, hogyan határozhatod meg a születendő csecsemő nemét.
Vágólapra másolva!

A kromoszómák mindig párosak, a nőknek két x kromoszómája van, férfiaknak pedig x és y. Csak egy kromoszóma kerülhet be az ivarsejtbe, így a nőktől csak x, a férfiaktól azonban x és y is. Ebből indul ki az egyik gyermektervezési teória, és abból, hogy a y kromoszómák gyorsabbak ugyan, de rövidebb életűek, ellenben az x-szel, melyek lomhábbak, de tovább élnek.



Egy programozó matematikus létrehozott egy internetes naptárt, mely segíthet a gyermek nemének megtervezésében. E szerint, ha az együttlét legalább két nappal a peteérés bekövetkezése előtt történik, akkor a rövidebb életű "fiúk" meghalnak, így a születendő kicsi lány lesz.


Czeizel Endre orvosgenetikus egy kémiai praktikát javasol. Ha valaki kislányt szeretne, olyan hüvelyöblítést kell végeznie, amely kicsit megsavasítja a hüvely kémhatását, tehát egy liter langyos vízben egy evőkanál konyhai ecetet kell feloldani. Ha viszont valaki fiút akar, akkor kicsit meg kell lúgosítani a hüvelyt, vagyis egy liter langyos vízben egy evőkanál szódabikarbónát kell feloldani, és így a születendő gyermek fiú lesz.